Marley ve Ben 2008 yapımı başrollerini Owen Wison ve Jennifer Aniston´un paylaştığı önemli bir Amerikan yapımıdır. Orjinal olarak John Grogan´ın “Marley ve Ben; Dünyanın en kötü köpeği ile Sevgi ve Yaşam” kitabından beyaz perdeye uyarlanan film şimdiden modern klasikler arasında yerini alıyor.

  

Marley ve Ben Film İncelemesi ve Yorumu

Marley ve Ben Filminin Konusu

Hikayenin kahramanları John ve Jenny´nin mutlu ilişkileri devam ederken çok fazla araştırma yapmadan evlat edindikleri Labrador Retriever cinsi köpekleri Marley ile geçirdikleri 13 yılı ele alan film izleyenleri kah güldürüp kah hüzünlendiriyor. Başlarda Marley´nin inatçı bir köpek olduğunun ipuçları verilse de bu mutlu çiftimiz için her şey yolunda gibi görünüyordur. Bazen Marley´nin çiftin sabırlarını sınadığı yerler olsa da genel olarak mutlu bir hayat sürüyorlardır. 

Filmin eğlenceli anlarından bir çoğu çiftin Marley´e köpek eğitimi vermeye çalıştığı zamanlarda Marley´nin umursamaz tavırlarıyla izleyenleri kahkahaya boğuyor. Genel olarak inatçı ve umursamaz bir köpek olan Marley´nin hep kendi bildiğini okuması ve bazen çiftin başına belalar açması kahkaha tufanı yaratıyor. 

Marley ve Ben yabancı sinema-film yorumu ve incelemesi

Marley ve Ben Sonunda Ne Oluyor?

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftin Marley´nin çocuklarla ilişkisi hakkında kafalarında soru işaretleri olsa da Marley çiftin gelecekte doğan 2 çocuğuyla çok iyi anlaşıyor. Filmin sonlarına doğru köpek eğitimini tamamlayan Marley zamanla daha uysallaşıp ailenin bir ferdi gibi sayılıyor. 

Hayatın acı gerçeği olarak yaşlandıkça Marley´nin sağlık durumu da kötüye gidiyor ve aile aslında 13 yıl boyunca bu ilişkiden neler öğrendiklerini sorgulamaya başlıyor. Marley sağlık sorunları yaşarken aile de bu 13 yılın kritiğini yapıp aslında inatçı ve özgür ruhlu Marley´nin onlara neler öğrettiğini ve kazandırdıklarını keşfetmeye başlıyorlar.

Eğer siz de yer yer hüzünlendiren ama genel olarak eğlenceli, içinizi ısıtacak aile filmi arıyorsanız Marley ve Ben modern klasikler arasında yerini almış sizi bekliyor. İyi seyirler.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski