Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Coronavirüse yönelik yaptığı açıklamalar sayesinde her gün bir yeni tıp tabirini daha öğreniyoruz. Son zamanlarda sıkça kullandığı filyasyon kelimesi de bunlardan biri. Peki Filyasyon ne demek ve filyasyon nedir?


Filyasyon Ne Demek? Filyasyon Nedir Tıp Anlamı?

Filyasyon Ne Demek?

Filyasyon, tıpta hastalığı bulmak amacıyla hastalık zincrini takip etmek, hastalık zincirinin ortaya çıkış ve yayılma sebebini bulmak olarak tanımlanabilir. Filyasyon ne demek öğrendiğimize göre kullanım çeşitlerini de öğrenelim. Filyasyon tabiri sadece Covid-19 için kullanılan bir tabir değildir. Su çiçeği, kuduz, menenjit,tüberkiloz, hepatit a gibi bulaşıcı hastalıkların takibinde de kullanılır. Coronavirüs gelişmelerini takip eden her duyarlı vatandarşın aslında bilmesi gereken bir bilgi olabilir.

Filyasyon Nedir Tıp Anlamı Nedir? Filyasyon çalışması nasıl yapılır?

Filyasyon için öncelikle filyasyon formuna ve filyasyon ekibine ihtiyaç vardır. Filyasyon takibinin ardından da filyasyon raporu tutulup yetkililere sunulur.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski