Blog yazarlık başvurusu
Foto Blog Yazar olarak, blog yazmayı ve takip etmeyi sevenlere bir alternatif olması açısından ve fotoğrafların da bir dili olduğunu göstermek amacı ile yürütmekte olduğumuz “Gönüllü Foto Yazarlık” müessesemize dahil olmak için Yazarlık Başvuru Formunu doldurmanız yeterli. Başvuru formuna sayfanın sonundaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yazarlık esnasında dikkat etmeniz gereken en büyük etken Türkçe’nin ve imlâ kurallarının düzgün kullanılması olacaktır. Ayrıca yazılarınız en az 300 kelimeden oluşmalıdır. (Biraz daha az kelimeden oluşabilir fakat çok fazla kısa paylaşımların haber verilmeden silinir)  Yazar olacak kişilerin yazdığı yazıların tamamen kendilerine ait (özgün) ve elbette internette daha önce yayınlanmamış olması gerekmektedir.


Not: Yazarların siyasi veya cinsel içerikli vb. yazıları blogdan kaldırılır.

Diğer önemli nokta ise paylaşımınızda en az bir görsel bulunmalıdır. Yazıları kendinize ait fotoğraflarla desteklemeniz tercihimizdir fakat yazıyı destekleyecek kendi fotoğrafınız yoksa başka bir siteden aldığınız fotoğraf, resim vs. imgeyi altında kaynak belirterek yayınlayabilirsiniz.


Ne İstiyoruz?
- İstiyoruz ki günlük tutmak isteyenler dahi burada yazsın.
- İstiyoruz ki insanları kağıt, kalem teferruatından kurtaralım. Düşünceleri yazmak için en güzel yol olsa da not almak, kağıt kalemin varlığını hissetmek; kimilerine zor geldiğinden ötürü yazmayı kolaylaştırmaya çalışıyoruz.
- Akşam eve gittiğinizde üzerinizdeki yorgunluk, yazma arzunuzu köreltmesin istiyoruz.
- Çocuklarla uğraşırken, bir yandan da kalem kağıt peşinde koşmayın istiyoruz.
- Aklınıza geldiğinde, yazmanız için imkan sağlamak istiyoruz.
- Güncel olaylara dair fikirlerinizi yazın, kendinizi geliştirin, çevrenizi bilinçlendirin, öğretici olun istiyoruz.
- Bilgi sahibi olmak için eğitimin şart olmadığını, tüm dünyaya göstermek istiyoruz.
- Okuyan-okumayan herkesin fikir sahibi olabileceğini; bunları özgürce dile getirebileceklerini biliyor ve herkesin bilmesini istiyoruz.
- Dilediğiniz konu hakkında, içinizden geldiği gibi dilediğiniz zaman yazabileceğiniz bir platform olan Foto Blog Yazar'da Yazar olmak için istemenin yeterliliğinin bilinmesini istiyoruz.

* 'Foto Blog Yazar sıfatı almak için, icazete ihtiyaç olmadığının duyulmasını istiyoruz.

Yazarlık Başvuru Formu için tıklayınız..

Yazarlık Başvurusu Yaptıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler 14.07.2014 İtibari ile ÖNEMLİ YENİ DUYURU başlıklı sayfadadır. Bilginize..
Daha yeni Daha eski