İş Hayatında Tanınmak
Fotoğraf Kaynak: www.girisimhaber.com
İş hayatımızda asıl amacımız daima daha ileriye gitmek daha çok tanınmak değil midir? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Peki  bunu başarabilmek için hangi basamaklardan geçmeliyiz. Elimizde bir mesleğimiz ve işimiz var. Fakat yeterince zaman geçmesine rağmen hala aynı çizgide miyiz? İşleri büyütmek, kar marjını artırmak, yeni müşteriler mi bulmak istiyoruz. Evet. Fakat nereden başlayacağımızı bilmiyoruz derseniz buyrun gidelim o basamakların temellerine.

$ads={1}
Bu işe başlarken belli hedefleriniz vardı ve bu işi yapabilmemiz için gereken şeyler : sermaye , mekan, müşteri, zaman... Şu an bu yazıyı okuyorsanız bu aşamaları tamamlamış olmalısınız zaten.
İş Hayatında Tanınmak
Görsel Kaynak: www.ekonomiajansi.com.tr


Yeterince Tanınıyor Muyuz?

Başarı için önemli bir etken yeterince tanınmamızdır. TV reklamları, sosyal paylaşım siteleri, gazeteler, dergiler, blog sayfaları ve anketler bu konuda en büyük destekçilerimizdir. Günümüz teknolojisinde web sayfası olmayan bir şirket düşünülemez.  Hosting, server uğraşmak istemiyorum  henüz o kadar büyümedim diyorsanız en basitinden şirketiniz için bir instagram hesabı yada bir facebook sayfası açıp oradan sürekli güncel olup müşterilerinize kendinizi tanıtın. İlk başta bu bile büyük bir etki yapacaktır göreceksiniz.

Peki Ya Ulaşılabilir Olmak?

İş Hayatında Tanınmak
Görsel Kaynak: www.postquare.me
Hiç kuşkusuz bir problemi olduğunda ya da kafasındaki bir soru işaretine cevap ararken bile olsa bir müşteri için en önemli etkenlerden biri de daima ulaşılabilir olmanızdır. Kendimizi yeterince tanıttığımızda ve her daim ulaşılabilir olduğunuz taktirde yeni  müşteriler bulacağınıza eminim. Bunu için her zaman güncel olabilmelisiniz.
Yeni müşteriler demek daha fazla üretim demek, daha çok kar payı demek, işimizde ilerlememiz demektir. İşimizde daha çok tanınmak  yeni müşteriler demek, yeni müşteriler yeni pazar arayışları demek, yeni pazarlar yeni kar marjları demektir. Daha çok kar tanınmak için  daha çok pay ayırabilmeniz demektir. Böylelikle bir döngü içerisinde git gide büyüyecek hatta kendinize yeni basamaklar ekleyeceksiniz.
Tüm bunların kısa bir zaman diliminde olmasını bekleyemeyiz.  İş hayatında tanınmak için tüm bu süreçlerin etkileşimli bir şekilde meydana gelmesi gerekir,  bunun için de yeterince zaman.  Daha çok zaman demek de ayrıca daha çok tanınmak demektir.  Bu zamanda yapmamız gerekenleri yapıp bu süreçlerin tamamlanması için de sabırla beklemeliyiz. 
Unutmayın ki tanınmanız için kendinizi yeterince tanıtmanız gerek. Karşınızdakinin durup dururken size kim olduğunuzu sormasını beklemeyin.  Kendinizi tanıtın ve iş hayatınızdaki başarınızın tadını çıkarın.

Sibel Tarhan
Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski