Merhaba,
Bu yazımda sizlerle Google'nin belkide hiç duymadığınız ve bilmediğiniz eğlendirici ve ilginç özelliklerini paylaşacağım. Belki bilmediğiniz bir çok özelliği mevcuttur ama benim öğrenebildiklerim şimdilik bu kadar. Anlatacağım bu özelliklerini de Google'de rast gele yaptığım bir arama sonucunda öğrendim. İlgin  bulduğum için de bunları tek bir yazıda derlemek istedim. Şimdi gelelim Google ile ilgili ilginç ve eğlendirici özelliklere..

1) Google Arama Sayfanız 360 Derece Dönsün

Do A Barrel Roll Google Aramasında 360 derece Dönen Arama Sayfası

Google Arama kısmına Do A Barrel Roll yazıp arattığınızda Arama Sayfanızın 360 derece döndüğünü görebilirsiniz.

2) En Yalnız Sayı Sorusuna Google'nin Cevabı

En Yalnız Sayı Arama Sorgusuna Google'nin Cevabı

Google'nin bilmediğiniz diğer ilginç özelliği ise "what is the loneliest number" sorgusudur. Türkçe karşılığı "En yalnız sayı hangi sayıdır?" olan bu aramada size, Google’ın hesap makinesi ekranında cevap olarak ''1'' yanıtını verecektir.

3) Google Arama Sayfanız Yan Yatsın

Google Arama Sayfanız Yan Yatsın

Google'da Türkçe karşılıkları "Eğim, Eğmek, Yana Doğru Çarpık" olarak tercüme edilen Askew ya da Tilt diye arattığınızda ise Arama Sayfanızın biraz yan yattığını göreceksiniz.

4) Google Arama Sayfanızdaki Tüm Nesneler Yer Çekimine Yenik Düşsün

Google Gravity Özelliği

Google'nin diğer ilginç özelliği ise "Google Gravity" arama sonucudur. Google Gravity diye arattığınızda çıkan ilk sonuca tıklarsanız arama sayfasındaki tüm nesnelerin yer çekimine yenik düşerek yerle bir olduğunu görebilirsiniz.

5) Google'da Kendini Yineleyen Arama

Google'da Kendini Yineleyen Arama Reculsion

Bildiğiniz gibi Google'da yaptığınız aramalarda hatalı kelime girdiğinizde Google size "Bunu mu demek istediğiniz? diye bir soru sorar ve yazdığınızdan farklı ve daha doğru bir kelime önerir. Fakat öyle bir kelime var ki Google'da arattığınızda Bunu mu demek istediniz? diyerek yine aynı kelimeyi öneriyor. Bu kelime Recursion yani Kendini sonsuz olarak tekrar etme anlamına gelen bir kelimedir. Bu kelimeyi arattığınızda,  "Bunu mu demek istediniz?" bölümünde sürekli Recursion kelimesini gösterecektir.

6) Google'da Atari Oyunu

Google'da Atari Oyunu

Yanlış okumadınız. Canınız sıkıldığında internette oynayacak bir çok oyun olabilir fakat Google klasik haline gelmiş bir atari oyunu kullanıcılarına sunuyor. Google Arama Sayfası'na Atari Breakout yazıp arattığınızda çıkan görsel arama sonuçlarına tıkladığınızda Google size sonuç görsellerinden bu oyunu açıyor. Geçtiğiniz her level için ayrı görsellerden yeni bir level başlıyor. En sevdiğim oyunlardan biri olduğundan dolayı ekran görüntüsünü alana kadar 3. level olduğum için ekran görüntüsünü 3. levelden aldım :)

7) Google'da Zerg Rush Oyunu

Google'da Zerg Rush Oyunu

Google'da oynayabileceğiniz bir diğer oyun ise efsane Zerg Rush oyunudur. Google Arama Sayfasına Zerg Rush yazıp arattığınız anda oyun kendiliğinden başlayacak ve Google'nin O harfleri arama sonuçlarına saldırmaya başlayacaktır. Siz de mause ile üzerlerine tıklayarak onları yok etmeye çalışıyorsunuz. Eğer tüm arama sonuçlarını yok ederlerse ekranın ortasında toplanıp Google simgesi GG yi oluşturuyorlar.

Google Arama Sayfasının Eğlendirici ve İlginç Özellikleri

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski