Oyuncak Kullanarak Film Çekimi 

Bu yazıda film yapımcısı Vashi Nedomansky'nin çekmiş olduğu bir filmde bütçe problemini aşabilmek için oyuncak kullanarak perspektif aldatmacası ile oluşturduğu zekice çözümden ve kurgudan  bahsedeceğim.

Oyuncak Kullanarak Perspektif Aldatmacası Yapmak
Görsel Kaynak: Video'dan Ekran Görüntüsü
Film yapımcısı Vashi Nedomansky, çekmekte olduğu "The Grid" adlı filmdeki bir sahne Irak'da bir çölde geçiyordu. Üstelik bu sahne Humvee tipi yüksek hareket kabiliyetli pahalı bir vasıta ile çekilmesi gerekiyordu. Tek problem bu pahalı aracın olmamasıymış. Nedomansky de "Demokraside çare tükenir mi?" diyerekten filmin bütçesi yeterli olmadığı için gitmiş bu aracın profesyonel oyuncağını almış :D

Oyuncak Kullanarak Harika Perspektif Aldatmacaları Yapabilirsiniz

Yapımcımızın dediğine göre bazen düşük bütçeler ile en basit ve ucuz yöntemler daha gerçekçi ve kolay olabilmektedir. Bu filmde de bu sorunu kumdan bir zemin üzerinde 23 dolara aldıkları Oyuncak Humvee aracı ile aşmışlar.

$ads={1}

Perspektif Aldatmacası Nasıl Yapılır?

Perspektif aldatmacasının gerçekçiliği tahmin edebileceğimiz gibi alan derinliğine (net alan derinliğine bağlıdır). Yapımcımız da çekimler esnasında Panasonic HVX-170 camerası ile diyafram değerini f/11 gibi kısık bir seviyede tutarak net alan derinliğini artırmış. Kamerayı tripod yardımı ile sabitledikten sonra yaklaşık 2 metre uzağa Humvee'yi, 40 metre uzağa da aktörleri yerleştirmiş ve aşağıdaki videoda göreceğiniz muhteşem gerçekçi bir perspektif aldatmacası sunmuş. Uygun ışık şartlarının da beklendiğini belirten yapımcı Nedomansky, film sektöründe akılcı fikirlerle bir çok sorunun üstesinden gelinebileceğini söylüyor.



Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski