Ömer ŞAHİN
Edirne’de 653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Kültür etkinlikleri törenle başladı.

Edirne Belediyesi önünden başlayan kortej Atatürk Anıtına yürüdü. Korteje, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, yurtiçi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri, ve vatandaşlar katıldı.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 653’üncüsünün düzenlendiği Edirne’de, Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından belediye bandosu eşliğinde, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırkpınar marşı söylendi. Kortej, Atatürk anıtından, bando eşliğinde Saraçlar Caddesi'ni geçerek törenin yapılacağı 25 Kasım Şehir Stadı'na geldi.
25 Kasım Stadında Kırkpınar etkinliklerinde yer alan yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin geçişinin ardından bir konuşma yapan 653’üncü Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, “92 yıl Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış yağlı güreşlerin başkenti Edirne'de bulunmaktan ve bu tarihi organizasyonun ağası olmaktan büyük onur duyuyorum. Umarım ki bu yıl Kırkpınar diğerleriyle karşılaştırıldığında insanların zihninde en çok iz bırakan en görkemli kıran kırana güreşlerin olduğu bir yıl olur" dedi.

2005 yılından bu yana EFOD üyesi bir fotoğrafçı olarak Kırkpınar'ı fotograflıyorum. Geleceğe dönük çok iy bir arşivim olduğuna inanıyorum.

Ömer ŞAHİN

Edirne Belediyesi'nin 15.kez düzenlediği Kırkpınar Fotoğraf Yarışması'nda,onlarca fotoğrafçı arasında bu yılda ödül aldım.

Ömer ŞAHİN

Tarihi değere sahip,Kırkpınar fotoğrafları arasında ödüllü fotoğraflarımla yerimi almam da ayrı bir gurur kaynağı benim için.

Ömer ŞAHİN

653 yıldır yapılan Kırkpınar yağlı güreşleri, UNESCO'nun Somut olmayan Dünya Kültür Mirası Listesine adaydır. Yakında bu adaylık süresi de olumlu sonlanacaktır. Edirne ye bir hafta içinde gelen binlerce yerli ve yabancı güreşsever ve turist için tek sıkıntı konaklama tesislerinin az olması, olanların da aşırı pahalı olmasıdır. Bunlara rağmen Kırkpınar Şenliği ve güreşler her insanın ömründe bir kez de olsa izlemesi gereken büyük bir şölendir.

https://www.facebook.com/omerrsahin
https://twitter.com/omersahin61
www.omerrsahin.com
e-posta: omerrsahin@gmail.com

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski