Saçkıran neden olur ve saçkıran nasıl geçer?

Saçkıran neden olur - saçkıran nasıl geçer?
Saçkıran nasıl geçer? sorusunun cevabından önce saçkıran neden olur ve nedir kısaca anlatalım. Tıpta alopesi areata olarak bilinen bu hastalık, saç köklerini etkileyen yuvarlak ve bozuk para büyüklüğünde boşluklar oluşturacak şeklinde saç dökülmesine neden olan bir rahatsızlıktır. Aslında bir bağışıklık sistemi hastalığıdır. Vücudu dışarıdan gelen tehditlere karşı korumak için tasarlanmış olan bu sistemde bazen farklılık olabilmektedir. Bağışıklık sistemi dış tehditlere karşı savaşırken bazen kendi kalesine karşı saldırı yapabilmektedir ve bu şekilde ortaya çıkan hastalıklardan biri de budur.

$ads={1}

Saçkıranın nedenleri?

Bağışıklık sistemi rahatsızlığıdır dedik fakat nedenleri konusunda tıp dünyası henüz net bir sonuca ulaşılabilmiş değil. Araştırmalar sürüyor fakat genel olarak, genler, bağışıklık sistemi ve stresin etkilediği düşünülmektedir.

Kadınlarda ve bebeklerde saçkıran olur mu?

Bu hastalık cinsiyet ayrımı yapmaz. Erkeklerde ve kadınlarda saçkıran görülebilmektedir. Aslında küçük yaştan itibaren herkeste görülebilir. Özellikle bebeklerde ve ve onlu yaşlardan itibaren sık görülebilmektedir.

Saçkıran nasıl geçer ve tedavisi nedir?

Bu soruna neden etkenlerden kurtulmakla başlayabilirsiniz. Stresten ve üzüntüden uzak durmanız gerekir. Aksi halde sorunlar daha da büyüyebilir. Ayrıca bitkisel tedavi dediğimiz sarımsak yağı uygulamasına başlayarak başarıyı %50 yapabilirsiniz. Bununla beraber bir dermatologun yardımıyla uygulanan Kortizon enjeksiyonu sayesinde başarı oranı %70-%80 olabilmektedir. Evinizde kolayca uygulayabileceğiniz SADBE ile %95 oranında rahatsızlığınızdan kurtulabilmektesiniz. saçkıran sarımsak tedavisi nasıl uygulanır gibi yukarıda bahsettiğim tedavi yöntemlerini bu siteden detaylıca öğrenebilirsiniz.

Sakalda ve bıyıkta da çıkar mı?

Hastalığın adı her ne kadar saçkıran olarak adlandırılsa da sadece saçı etkilemez. Sakalda, bıyıkta, kaşta ve kirpikte da dökülmeye neden olabilir. Hemen herkesin başına gelebilen bir hastalıktır ve aile bireylerinde varsa kalıtsal da olabilir. Bulaşıcı mıdır? derseniz. Hayır kesinlikle bulaşıcı değildir.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski