High Speed Camera ile 5 Saniyede Çekilen 3.5 Dakikalık Video Klip - Müzik Klibi
Görsel Kaynak: Video'dan Ekran Görüntüsü
Yazı başlığını okuduğunuzda "5 Saniyede Çekilen Müzik Klibi mi olur?" demiş olabilirsiniz. Fakat gerçekten de öyle. Bu yazımda sizlerle 5 saniyede çekimi tamamlanmış ve bu 5 saniyedeki elde edilen görüntüden 3.5 dakikalık video klip elde edilmiş bir çalışmadan bahsedeceğim.

Fransız film yapımcısı - yönetmen Guillaume Panariello önderliğinde gerçekleşen çekimler oldukça kısa sürmüşe benziyor. Yazının sonunda vermiş olduğum videodan bunu görebilirsiniz :) Panariello'a göre bu video klip şimdiye kadarki en kısa çekim.

1000 FPS High Speed Camera ile Saniyede 1000 Kare

Siska'nın "Unconditional Rebel" adlı parçasına çekilen klip için Phantom 4K camera kullanılmış. Saniyede 1000 Kare yakalamayı başarabilen bu kamera ile çekilen görüntüler slow motion (ağır çekimde) çok daha uzun süre boyunca kaliteli bir şekilde izlenebiliyor. Bu müzik klibin 1000 FPS High Speed Camera ile 5 saniyede tamamlanıyor. 5 saniyede çekilen bu görüntü yavaşlatıldığında 3-3.5 dakikalık bir zamana tekabül ediyor.

Yukarıdaki videoyu izlediğimde 5 saniyede 3.5 dakika elde edeceklerse. Bu insanları aynen bu sıra ile dizmeleri ve hızlıca görüntüyü almaları gerekir demiştim. Zaten öyle yapılmış. Unconditional Rebel klibinin çekimi için klipte yer alacak kişiler istenilen olay sırasına göre dizilmişler ve önlerinden saatte 50 km hızla geçen bir aracın üzerinde bulunan 1000 FPS High Speed Camera ile çekimi 5 saniyede tamamlamışlar. 

Video Klibin Kamera Arkası - Çekim Anları



Takip ettiğim birkaç fotoğraf sitesinde bu tip ilginç şeyler okuyorum ve anladığım kadarıyla blog için derliyorum. Umarım sizin de ilginizi çekiyordur.. :) Bir sonraki yazımda görüşmek üzre..

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski