Evet yanlış okumadınız. Bu yazımda sizlere Dünya'nın en büyük hareketli GIF animasyonundan bahsedeceğim. İnanılmaz ama gerçek. Buyurun anlatıma geçelim..

GIF Nedir Ne Demektir?

Uydu Görüntüsünden GIF
Konumuza geçmeden önce bilmeyenler için kısacık bir tanım yapmakta yarar görüyorum. Orijinal adı ile Graphics Interchange Format olarak bilinen GIF, Grafik Değiştirme Biçimi olarak tercüme edilebilir ve bir sayısal resim saklama biçimidir. Kaç bit renge tekabül eder gibi detaylara girip konuyu dağıtmak istemiyorum. JPEG ile birlikte bilgisayar dünyasında kullanılan en yaygın resim saklama biçimlerinden biridir. Özetle, genellikle grafiklerin (az renk içerdiklernden) saklanması için kullanılan bir formattır.  Piksel tabanlı animasyonların üretilmesine olanak tanıdıkları için PNG ve JPEG'den farklı anılırlar. Çekmiş olduğunuz birden fazla fotoğrafı veya elinizdeki çeşitli görselleri art arda geçiş şeklinde tek bir görselde toplayabilmenize olanak sağlıyor. Yani hareketli bir fotoğraf veya resim (kullandığınız materyal resim ise) elde etmiş oluyorsunuz.


GIF Animasyonu Nasıl Yapılır?

Hareketli GIF Nasıl Yapıldı?

Yaptığı Sokak Sanatı (Street Art) ve fotoğraflarıyla yaptığı büyüleyici hareketli GIF animasyonlarını yapan sanatçı INSA, oluşturduğu bir ekiple sıradışı bir işe daha imza attı. Amacı, uydu kameralarından elde edilecek fotoğraflarla Dünya'nın en büyük hareketli GIF animasyonunu oluşturmaktı. Brezilya'nın en büyük ikinci kenti Rio De Janeiro'da gerçekleştirilen sıradışı çalışma, INSA ve 20 kadar yardımcısı tarafından sonlandırıldı. 


Boya ile Animasyon Yapımı

Hareketli GIF'in Yapım Aşaması

Çalışma alanının uydu görüntüsünün çıktısı üzerinde yapılan profesyonel çizimlerin ardından sıra boyama işlemine gelmiş ve çalışma süresi olarak peşpeşe 4 gün seçilmiş. (Animasyon yapılabilmesi için en az 2 farklı görsel gerekmektedir.)  İstenilen hareketin (animasyonun) yakalanabilmesi için her gün çalışma alanı olarak seçilen 14,379 metrekarelik bir meydan farklı şekillerde tekrar tekrar boyanmış ve yapılan çalışmaların ardından her günün sonunda uydu kameralarından fotoğraf çekilmiş. Alınan görüntülerle de aşağıda göreceğiniz Animasyonu'nu elde etmişlerdir. Toplam 4 günün sonunda 57,515 metrekare alanın boyanarak gerçekleştirilen bu harika çalışma gerçekten izlemeye değer. Youtube aracılığı ile "Ballantine's Presents INSA's Space GIF-ITI" başlığı ile paylaşılan çalışmanın videosunu dileyenler buradan izleyebilir.. İyi seyirler..

Çalışma Sonucunda Ortaya Çıkan Dünya'nın En Büyük Hareketli GIF Animasyonu

Dünya'nın En Büyük Hareketli GIF Animasyonu

Görsel Kaynaklar: petapixel.com

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski