Son zamanlarda "Donut Selfie" diye bir şey duydunuz mu? Muhtemelen çok duymadığınız fakat normal selfie gibi trend olacak bir çekim tekniği kapımızda. Türkiye'de henüz popüler olmamış bu tekniğin duyulup yayılması da an meselesi.

Yeni Trend Donut Selfie Nedir Nasıl Çekilir?
Görsel Kaynak: Video'dan Ekran Görüntüsü

Nedir ve Nasıl Çekilir?

Bu çekim tekniği fotoğraf çekilerek elde edilen normal selfielerden biraz farklı. Çünkü fotoğraf değil panoramik bir video çekiyoruz. Daha önce bu tekniğe benzer çekim teknikleri görmüştük fakat Karen X. Cheng ile popüler hale gelen bu hali hiç bu kadar beğenilmemişti. Muhtemelen Türkiye'de de bu çılgınlığa yeni bir boyut kazandıracaktır. Yeni trend adayı bu çekim tekniğini telefonla da çekebilmek mümkün olduğu için herkesin deneyebileceği ve sosyal medyada paylaşabileceği eğlenceli bir yöntem.

Donut Selfie ile Yolculuklarınızı Ölümsüzleştirin

Bu yeni çılgınlık genellikle yolculuklar sırasında ve yeni bir mekana gidildiğinde ortamın ambiyansını yansıtmak için kullanılan, Türkçeleştirilmiş haliyle video özçekimi veya özçekim videosu şeklidir. Bu videonun çekim prosedürü basit ve saniyeler alan bir işlem. Akıllı telefonunuzu sağ elinizde tutup sol kulağınız hizasına kamera size bakacak şekilde getirip arka planı ve sizi görüntüleyebilecek açı ile önünüzde yarım bir çember çizecek şekilde sağ kulağınızın yanına getiriyor ve yarım çemberi tamamlıyorsunuz.  Bu işlemin uygulamasını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Donut Selfie Nedir Nasıl Çekilir Videolu Anlatımı






Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski