Blog Yazarlığı Yapmak

Önceleri blog yazarlığı denildiğinde köşe yazarlığı gibi bir şey zannederdim. Daha sonra öğrendim ki hiç de öyle değilmiş. Halbuki blog yazarlığı daha özgür bir platform. İnsan, bazen duygu ve düşüncelerini, ilgili olduğu şeyler hakkında bilgilerini, önemli bulduğu haber ve yenilikleri, değişik konularda fikirlerini paylaşmak isteyebiliyor. Blog yazarlığı da bunun için biçilmiş kaftan.

Blog Yazarlığı Yapmak İsterseniz Foto Blog Yazar Tam Size Göre

Foto Blog Yazar nasıl kuruldu? başlıklı yazımda daha detaylı anlattığım gibi ben bu bloğu yukarıdaki amaçlar doğrultusunda açmıştım. İnsan yazdıkça, içini döktükçe ve bir şeyleri paylaştıkça mutlu oluyor. Ve ben bu duyguyu seviyorum. Şu an bloğumuzda belli bir yazar ve okuyucu kitlesine ulaşmış durumdayız. Aşağıdaki kısımda, bu platformun blog yazarlığı yapmak ve daha da önemlisi sıcacık bir dostluk ortamına dahil olmanız adına haklı nedenlerden bahsedeceğim.

Foto Blog YazarSiz de Blog Yazarlığı Yapmak İster Misiniz?


Eğer siz de yazmayı seviyorsanız bloğumuzda yazarlık yapabilir ve bizimle paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Belli bir periyotta yazma şartımız da yok. Yazacak vakit bulamadınız mı? O an yazmasanız bile diğer yazar arkadaşlarımızın birbirinden güzel paylaşımlarını okuyun. İnanın bu benim için büyük bir zevk. Bir yolculukta mıyım? Hemmmen telefonumdan veya bilgisayarımdan bloğumuzu açıp yeni yazılmış paylaşımları okuyorum ve vaktin de nasıl geçtiğini anlamıyorum.

Bu paragrafta anlatacaklarım kesinlikle bloğumuzu övme gibi anlaşılmasın. Google gözünde iyi bir yere gelmenin zor olduğunu ve büyük emek harcanması gerektiğini blog yazarlığı ile uğraşan ve bu işe gönül vermiş kişiler biliyordur. 2011 yılından beridir faaliyette olan bloğumuz, Google gözünde iyi bir yere gelmiş durumda. Google'nin puanlaması olarak geçen değerimiz ise bloglar için kolay elde edilemeyen bir seviyeye geldi. (PageRank 4) Bu değer 10 üzerinden veriliyor ve bakıldığında bloglar için hiç de kolay olmayan bir seviyede bulunan Foto Blog Yazar, okurlarını ve yeni yazarlarını bekliyor. Peki bu değeri nasıl elde ettiniz diye sorarsanız. Şahsen ben özgün içeriğin bunda çok etkili olduğunu düşünüyorum. Yazarlık Başvurusu Sayfası'nda da yer alan en önemli şartımız yayınlanacak yazıların özgün olma şartıdır. Bu sayede bloğunuz Google gözünde eşsiz bloglar arasına girebilir. Kopyala yapıştır yerine vakit ve emek harcanmış çalışmalar her zaman hak ettiği yeri bulur. Hele ki bu eğlenceli uğraş esnasında birilerine faydam dokundu mu düşüncesi ile yazılan yazılar gerçekten hak ettiği yeri buluyor emin olun.

Bloğumuzda Yazdığınız Yazı Başlığında Google'da İlk Sayfalarda Yer Alın

Yukarıda da bahsettiğim gibi Google'nin gözünde iyi bir yerde bulunan Foto Blog Yazar'da yazdığınız her yazı da Google aramalarında iyi yerlerde olacaktır. Günlük mü yazmak istiyorsunuz? Yazın. Akşam eve gittiğinizde yorgun mu hissediyosunuz? Hemen bloğu açıp bir yazı yazma uğraşı içine girin ve içinizi dökün. Bakın nasıl rahatlıyorsunuz. :) Üstelik de yazdığınız yazının başlığı Google'da ilk sayfalarda yer alıyor.


Google'da ilk sayfalarda yer almak da öyle kolay değil ama çok da zor değil. Daha önce Blog Yazılarnızın Google Aramalarında ilk Sayfada Çıkması için SEO başlığımda da belirttiğim üzere yazılarınızın yazımı ve yayınlanması sırasında belli küçük püf noktalara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Özellikle yazınızın en az 250 kelimeden oluşmasına ve yazı başlığınızın yazı içeriğinde yer alan anahtar kelimeleri içererek en az 3 kelimeden oluşmasına dikkat ederseniz Google'den okur kazanmamanız için hiçbir neden yok.. En az 250 kelime diyoruz çünkü doyurucu yazılar hem okurun hem de Google amcamızın beğenisini kazanıyor. Beğeni ve takipçi sayısı gün geçtikçe artan Foto Blog Yazar Facebook Sayfamızda yeni yazıların duyurulmasının ardından okunma sayınız artacaktır fakat neden Google üzerinden gelen ziyaretçilerle bu sayı daha da artmasın ki değil mi? Daha geniş kitlelere ulaşmayı kim istemez?

Aslında blog yazarlığı konusuna anlatılacak o kadar çok şey çıkıyor ki fazla da dağılmadan yazımı nerede bitireceğimi şaşırdım. Şöyle baktım da fotoğraf hakkında hiçbir şey yazmamışım :) Dilediğiniz her konuda yazabileceğiniz bloğumuz, blog yazmayı ve takip etmeyi sevenlere bir alternatif olması açısından, fotoğrafların da bir dili olduğunu göstermek amacıyla açılmıştır. Unutmadan söyleyeyim :) Sıkılmadan okuyabilmeniz dileğiyle kalın sağlıcakla..

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

1 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski