İstanbul - Kız Kulesi
     7'den 70'e herkesin ortak sevinci olan Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. En çok çocuklar sevinecek desek de bayramlarda, hepimiz ortağız bu sevince.. Kimi tatlı bir heyecanla dahil olacak bu sevince kimi de buruk bir özlemle.. Ama seviniyoruz Bayramla.. En çok ihtiyacımız olduğu zamanda yetişti imdadımıza üstelik.

    Şimdi başlarlar her yerden ” ah nerede o eski bayramlar!” ,“bizim çocukluğumuzda bayramlar çok güzeldi!” söylemlerine. Ben hala güzel olduğuna inanıyorum bayramların. Hem bizim çocukluğumuzun bayramı da bu! Neden beğenmiyorsun ki? Biz de çocukluğumuzda arayacağımız bayramları yaşıyoruz. Belki ulaşmak çok kolay oldu her şeye, bayramda yapılanlar her zaman yapılabilir oldu. Belki de sanallaşan her şey gibi bununda tükendiğini düşünüyor insanlar, özlem duyuyorlar eski bayramlara.. Hepsine rağmen ben eminim hala içimizde heyecanını yaşıyoruz hepimiz, hatta eski bayramları arayanlarda bugünkü bayramların heyecanını yaşıyor. Hem hala çikolatalar şekerler ikram edilmiyor mu?

      Şimdi gelenek ve göreneklerimiz gereği anneler en hünerli yanlarını gösterecekler. Tatlılar, sarmalar envai çeşit yiyecekler misafirleri bekliyor olacak kaplarında.. Bayramların vazgeçilmezi de baklavalardır herhalde.. Gelenekselleşen ev baklavası için günler öncesinden koyulurlar hazırlığa.. Cevizler, fındıklar kırılır hamurlar açılır ve fırına verilir.. Bayram sabahı şerbeti konmak üzere tepside bekler un kokulu ev baklavaları.

     Bu kadar saymışken bir hafta önceden yapılan çarşı-pazar bayramlık alış verişlerinide unutmamak lazım. Ne de olsa bayram dendi mi yeni kıyafetler de gelir akla. Maddi durumu el verdikçe yapar analar babalar alışverişini. Belki denkleştirdiği üç beş kuruş da oraya verilecektir ama fark etmez yine biriktirilir üç beş kuruş , amaç mutlu etmektir sevdiklerini. Ben umudunu yitirmeyenlerdenim bayram hala güzel bayram hala eskisi gibi. Şeker toplayan çocuklar, bayramlaşan insanlar, elleri öpülen büyükler...

     Farklı çoğrafyalarda da bayramlara hasret insanlar var. Üstüne üstelik onların bayramdan tek beklentisi belkide sadece huzur.. Umarım Tüm dünya insan olarak insanlığını hatırlar da yapılan bunca insanlık ayıbına bir son verilir.

    Ramazan Bayramı’nızı canı gönülden kutlar. Yardan’dan her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski