Kelebeklerin çeşitliliği hakkında en ufak bir fikrim bile yok fakat en güzel kelebeklerin fotoğrafarını çekmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Şimdiye kadar pek fazla kelebek fotoğrafı çekme niyetinde bulunmadım fakat buna niyet ettiğimde de kelebeklerin benden kaçacak yer aradığını gördüm :)
Daha sonraları kelebek çekebilen arkadaşlarımın tecrübelerinden yararlanmaya karar verdim. Edindiğim bilgiler ilginçti doğrusu.

* Mesela kelebek çekmek için kelebeğin arkasından veya yanından yaklaştığınızda kelebek sizi kendine bir tehtit olarak görüryor ve anında sizden kaçıyor.Önünden yaklaşmalıymışız meğer :)

* Ayrıca kelebek çekmeye giderken kıyafetinizin de ortama uyumlu olması lazım ki biraz da olsa kamufle olmanız gerekli..
* Bunun yanında da kelebeklerin genelde güneş alanlardaki çeşitli çiçek vb. bitkilere konup beslendiğini gözlemlediğimi de söylemeliyim. Bunun nedeni de sıcak hava akımının kelebeklerin uçması için ideal olmasıymış. Bunun için kelebeklerin daha durgun olacağı saatleri seçmeliymişiz. Mesela akşam üstü veya sabah erken saatler ya da havanın serin olduğu zamanlar diyebiliriz.

Velhasıl güzel kelebek fotoğrafı çekmek istiyorsanız biraz sabır ve bunun yanında kelebeklerin sizden hoşlanması da gerekli.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski