Carpe Diem - Anı yaşa - Gün Batımı

Carpe Diem

Huzur nedir?
Sessizlik de bir huzur mudur?
Nerede aradık bu huzuru?
Gelmeyeceğini bildiğimiz limanlarda mı? Yalnızlığımızda mı?

Belkide huzur anı hissetmekti. Aldığın nefesi önce ciğerlerinde sonrada tüm bedeninde ruhunda hissetmekti. Hani derler ya nefes alacak zamanım yok. Gerçekten yok muydu o zaman? Kafamızı kaldırıp gökyüzüne bakacak, yıldızlarda sevdiklerimizi arayacak, tebessümü dudaklarımıza unutturacak kadar tatlı bir anımız bile yok muydu? Ah biz insanoğlu Ah.. En son ne zaman sevdiğimiz birine hediye aldık? Ezberlediğimiz telefona not ettiğimiz günler dışında ne zaman içimizden geçti ufak bir çikolatayla bir çocuğun mutluluğunu paylaştık, en son ne zaman ailemizi para istemek dışında özledim demek için aradık.. Ne hayatın ne de hayatımızdaki insanların varlığından habersiz yaşayıp gidiyoruz sanki hiç ölmeyecek ölmeyecekmişiz gibi..

$ads={1}

Anın bile tadını çıkaramadan bir koşuşturmanın içinde kaybolup gidiyoruz. Hep daha fazlası için. Dualarımız bile hep daha fazlası yada bizim olmayanları istemek dolu. Şükür kelimesi unutulmuş dillerden. Olmayanları duaları istemekten bıkmadık mı? Daha kaç gece gündüz olacak?.. Kendimizi bile sevmezken başkasının delice bizi sevmesini beklemekten yorulmadık mı? Nefesimizi bile yarım alırken her şeyi tam yaşamayı istemek. Sevdiği kadar sevilirmiş insan. Önce kendinizi ve sizi seven insanları sevin sonrada hayatı bırakın zaman yaranıza en iyi ilaç olsun. Değiştiremediklerinize değil değiştirebildiklerinize harcayın o akıp giden zamanı. Sezen'in de dediği gibi "neler neler geçmedi ki buda geçer" ne yaşamış nasıl yaşamış olursanız olun geçecek. Bırakın zaman geçerken sizden değil siz ondan bişeyler çalın.

Keşkelerde boğulmayın. Aynadaki yüz ile yüzleşin, hayırlısı diyebilmeyi öğrenin. Kabullenin ve en önemlisi anı anda yaşayın. Etrafınıza bakmayın, görün, bazı güzellikleri hissedin.. Bir gün batımındaki huzuru hissedin gözleriniz, bedeniniz ve ruhunuz. Atın şu üzerinizdeki ölü toprağı geçmiş geçmiş artık, gelecek daha gelmedi. Sadece şu anı değiştirebilirsin. Anı anda yaşayıp yaşatın. Kafanızı kaldırın ve bu sefer başka bakın o masmavi dünyaya çünkü huzur o masmavi dünyanın ardında saklı..

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski