Herkesin bir hikâyesi vardır. Tabi her evinde öyle… Bizim fotoğrafını çektiğimiz, beğendiğimiz, değerli bulduğumuz evlerin içlerinde kim bilir ne yaşanmışlıklar var. İşte tam da bu yüzden eski ev fotoğrafları çok hoşuma gider. Hikayesi dışına vurmuştur sanki. Roman okur gibi kapılırım bakarken.
Birbirlerinin yazgısı olup fakat hiç tanımadan evlenirler. Yokluk var o zamanlar da her şeyi kendin yapmak zorundasın. İlmek ilmek işlersin o taşları bir aile kurmak, başını sokacak bir yuvan olsun diye.
$ads={1}

Giresun/Bulancak/Ezeltere köy yolu 2017
Yaşama sevinci yüksek olan kadınlar evlerini çiçeklerle süsler. Dışına ayrı özenir içine ayrı. Evi için yaşar adeta. Eşine süslenir. Güzel sofralar kurar. Komşularıyla çiçek kokulu çay sohbetleri yapar.
Giresun 2017
Mutlu anılar biriktirirsin bir o kadar da acı… Çocukların olur onlarlar mutlu olursun onlar için tekrar güç toplar ve mücadelene devam edersin. İyi birer birey yetiştirmek için varını yoğunu koyarsın ortaya. Okutur, iş güç edindirirsin ve onlar güvercin misali uçar gider…
Giresun / Bulancak/ Ezeltere köyü eski değirmen 2017
Dönersin en başa… Tabiri caizse kalırsın edi büdü. O taş evde yorulmuştur, sende… Ufak tefek tadilatlar ister. Çatı akar önce. Sonra camlardan soğuk gelmeye başlar. Aslında çoktan geliyordur fakat sen yeni fark edersin. Yaş ilerlemiştir eskisi gibi deli akmaz kan. Sonra bağ bostan yapıyım oyalanayım dersin gözün kapıdadır torunlar gelse de şurada oynasa. Bu ağaca salıncak kurarız diye hayaller kurarsın. Fakat o kapı anca bayramlarda çalar. Herkes kendi mücadelesindedir çünkü. Hastalanırsın elden ayaktan düşersin. Evin sana o kadar sadıktır ki oda solar adeta. Eski neşesi kalmaz.

Yüreğinde acılar biriktirirsin de mutlu anları katık edersin. Yaşananlarla yaşarsın artık. Birileri için çok kıymetlisindir. Senin nefes almanla bile güç bulan insanlar vardır ancak kendine yetemezsin artık. Etrafını aydınlatan o olmazsa karanlıkta kaldığın fakat kendi dibini aydınlatamayan Mum Misali… 
Mum Misali
Giresun/Bulancak 2017

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..



Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski