Günümüzde Zina Neden Artış Gösteriyor?
Fotoğraf Kaynak: foto.haberler.com
Gündemde neler oluyor? Akşam haberlerinde es geçilmeyen ve her gün bir yenisi eklenen, endişeyi büyüten, anlamlandıramadığımız, neden diye sormaktan kendimizi alıkoyamadığımız, lanet ettiğimiz travmatik bir sorun halini alan ve hiç bitmeyen tecavüzler hakkında istişare ediyoruz çok sevdiğim hocamla. Sohbet koyu, Hocam ders arası dilinden dökülen incileri ayetlerle süslerken, bende kendi çerçevemde yorumlamaya çalışıyorum olup biteni.

$ads={1}

Eskiden bu kadar yoktu diyor eski topraklar, biz ise şimdi böyle ise gelecekte nasıl olacak diye endişe ediyoruz. Şöyle düşünüyorum da eskiden yoktu madem şimdi ne değişti ne oluyor bu insanlara, hiç düşünmeden bir kadını, nasıl böyle bir vahşete sebep oluyorlar. Gözlerini bu kadar nasıl karartabiliyorlar. Nefis bu kadar nasıl ele geçirebilir bir ruhu. Sonra cevaplamaya çalışıyoruz.

Fıtratı bozulan her şey karşımıza sorun olarak çıkıyor. Kadın erkekleştikçe erkek kadınlaşıyor mesela. Kadın güçlendikçe erkek korunası hal alıyor. Yaradılışa ters ne yapsak sıkıntısını yaşıyoruz. Şimdi konumuza dönecek olursak başta imani nokta da sıkıntı olduğu su götürmez bir gerçek ki hep dilimiz de Allahtan korkmazlar… Yüce yaratıcı buluğ çağından sonra kadın-erkek ilişkisinin sınırlarını çizmiş ve biz ne kadar görmezlikten gelirsek o kadar sıkıntıya düşüyoruz.

Hatırlanırsa ayette Zina Yapmayın! Denmiyordu. Zinaya yaklaşmayın! Neden böyle söylenmiş olmalı ki! Acaba bu bir yol olabilir mi zinaya giden bir yol. Önce şeytanın sağdan yaklaşması sonra normalleştirme süreci, belki bundan bir şey olmaz telkinleri, sonra kimse bilmez vs vs. Sonrası ise artık sen zaten böyle birisin, rızası olsa ne olmasa ne…

Peki, eskiden neden daha az şimdi bu kadar fazla? Kendimce cevaplamaya çalıştığımda aklıma gelen eskiden daha küçük yaşlarda evleniliyordu. Geniş ailelerde yaşanıyordu. Küçük yaşta evlendiklerinde bir takım dürtüleri farklı yollara başvurmaya gerek duymadan helal dairede giderebiliyorlardı. Böylece normalleştirme süreci de otomatik olarak ortadan kalkıyor. Tabi bütün bunlar tek başına sorunu çözmez belki ama bozulmuş fıtratın önüne geçmede bir adım olabilir belki. Ne yani şimdi küçük yaşta evlenilebilsin mi diyorsun?  Çocuk yaşta nasıl ev sorumluluğu aile bilinci olur? Ve bir takım tepki dolu soruları duyar gibiyim. O zaman da Geniş Aile kavramı giriyor işin içine. Anne-baba, dede-nine, torun aile olmanın temeli haline geliyor. Biz aile olmaya ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar emredildiği gibi fıtrata uygun yani yaradılış özelliklerine uygun hareket edersek o kadar sorunlar ortadan kalkar.

Tabi bütün bunlar konunun sadece bir yönünden ele alınma durumu. Psikolojik, sosyolojik ve toplumsal olarak ayrıntılı incelenip ele alınmalı.

Ve sohbetimiz her zaman ki dua ile son buluyor. Allah mağfiret etsin. Zamanın fitnesinden bizleri korusun. Amin.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..


5 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. Uzun bir aradan sonra yeni bir yazıyla sizi yeniden görmek ne güzel. :) Bu soruna farklı bir bakış açısı getirmişsiniz. Size katılıyorum ve sadece bu değil söylediğiniz gibi psikolojik, sosyolojik ve toplumsal olarak ayrıntılı incelenip ele alınmalı. |o|

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum Zeynep Hanım umarım bir şekilde önüne geçilmek adına önemli adımlar atılır

    YanıtlaSil
  3. Okunası,üzerine çok yönlü düşünülesi bir konu.Kaleminize sağlık. :) Siz de demişsiniz ya normalleştirme süreci diye... Bana göre en baskın olan bu şimdilerde. Filmler, diziler öyle bir veriyor ki bu mesajları, insanlara sanki doğrusu buymuş gibi gelmeye başlıyor.Sen bu aşırılığı anlatmaya çalıştığında 'gerici' oluyorsun. Dertliyim bu konuda, yorumlara sığmaz o derece. :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ederim 😊 Ne yazık ki toplumca empoze edilen bu ahlaksızlığı kabul ediyoruz. Dertliyiz vesselam...

      Sil
  4. Pekala kendince bir yorum olmuş evvela emeğinize sağlık. Şimdi konuyu Aile ve Din sosyolojisi ile yoğurursak evet zinadan korunmak için etkin bir etmen ancak; öncelikle iyi bir ebeveyn olmak, dini dayatma ile değil de yaşatma ile, ilim, zeka ve bilim ile öğretmek, aile bilinci gayet tabi önemli ve bir takım kaygı ve stresleri ortadan kaldırırsak zina olgusunu (günahını suçunu her ne dersek ) daha çok uzaklaştırır. İşin sosyolojik, epistemolojik, psikolojik, demografik hatta ekonomik o kadar çok etkileyen etmeni var ki zinanın kısacası eğitim elzemdir vesselam. Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın bizleri.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski