Stüdyoda Gezegen Fotoğrafları

Gezegen Fotoğrafları

Gezegen GörüntüleriGezegenlerin gerçek fotoğraflarını evinizde çekmek ister miydiniz? NASA tarafından çekilmiş gibi görünen bir uzay fotoğrafları portfolyosuna sahip fotoğrafçı Adam Makarenko gezegen fotoğrafları çekme konusunda kendini oldukça geliştirmiş. Tamamen yapay bir uzayda yani stüdyosunda muhteşem bir özenle yüksek çözünürlüklü çok kaliteli fotoğraflar elde ediyor. Merkür, Venüs, mavi gezegen Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton gibi Güneş sistemi gezegenlerinin yanı sıra kendi kurguladığı isimleri ve varlıkları hiç keşfedilmemiş farklı gezegenleri ve yıldız sistemlerinin de fotoğraflıyor. Sanatçı çalışmanın %90'ının deneme yanılma olduğunu da belirtiyor. Makarenko, köpük küreler, ferik klorür, boya, çimento gibi malzemeleri kullanarak gezegenlerin yüzeylerini tasarlıyor.

$ads={1}

Planet Görüntüleri
Stüdyoda gezegen nasıl çekilir?
Foto Planet Jupiter

Teknik Bilgiler

Gezegenlerin halkalarını oluşturmak için ise Ev yapımı bir pikapta eğrilen renkli kağıttan uzun pozlama fotoğrafları çekiyor. Kusursuz bir fotoğraf oluşturmak için ise fonun siyah olmasına ve yüzüklerin titrek efektlerini önlemek için döner levhanın kusursuz bir şekilde dönmesine çok dikkat ediyor. Gezegen yüzeylerinin imalatında strafor başta olmak üzere her türlü malzemeyi kullanıyor. Hatta büyük ebatlı gezegenler için kurgusunu bir kaç  parçaya bölerek çekimlerini tamamlıyor. Makarenko'nun fotoğraflarındaki yıldızlar ise delikler açılmış siyah kağıdın arkasından verilen ışık ile  görüntülenmekte.

Stüdyo Ortamı
Planet Foto

Minyatür sahneleri çekerken geniş bir alan derinliğine ihtiyaç duyduğu için diyafram açıklığını f/22 gibi kısık bir değerde ayarlanması gerekiyor. Ayrıca kullanılan objektiflerin odaklama mesafesinin 1 metrenin altında olması gerekmekte. Güneş ışığını taklit edebilmek için de sahneler tek bir ışık kaynağı ile aydınlatılıyor. Makarenko bir sahne için gereken tüm parçaları fotoğrafladıktan sonra Photoshop kullanarak tek bir fotoğrafta birleştiriyor.

Stüdyoda yıldız fotoğrafı nasıl çekilir?
Space Landscape

Bu fotoğrafçının yazı içerisinde yer vermeeiğimiz daha bir çok çalışmasına kendi web sitesi ve Instagram hesabı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

1 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski