Zihin rahatlatma mümkün mü?

Öncelikle yazıma hoş geldiniz efendim. Bu metni okuduktan sonra muhtemelen zihin rahatlatma ile ilgili oldukça farklı yöntemler ve yollar öğreneceksiniz. "Zihni rahatlatmanın yolu nedir?" veya "Zihni neler en iyi rahatlatır?" demeyin. Çünkü aşağıda anlatacağımız yöntemler gerçekten kişiden kişiye göre verimliliği değişebilecek yöntemlerdir. Siz hangisi ile kendinizi daha iyi hissediyor ve zihninizi boşaltabiliyorsanız o artık sizin rahatlama meditasyonunuzdur. ;)

zihin rahatlatma
Fotoğraf Kaynak: evlenen.kim

Zihin Rahatlatma Meditasyonları

Zihni rahatlatmak aynı zamanda düşüncelerinizi susturmak anlamına da gelir. Asıl bunu yapabilirsek kendimizi huzurlu, dinlenmiş ve sakin hissedebiliriz. Bu sayede daha net düşünebilir, stresli ve kaygılı halinize nazaran daha iyi hissedebilirsiniz. Stresli olduğumuzda kaslarımız gergin olur ve bu yüzden bedenimizi de rahatlatmamız gerekir.

$ads={1}

Zihnimizi, Ruhumuzu ve Bedenimizi Nasıl Rahatlatabiliriz?

Aşağıda maddeler halinde zihni ve bedeni rahatlatan yöntemleri ve teknikleri sıraladım. Bu zihin rahatlatma programı stresi azaltmaya yardımcı olacak ve bunalım, kaygı gibi problemlere de çözüm olabilecektir.
- Nefes egzersizi yapın. Derin bir nefes alın ve 4-5 saniye nefesinizi tutun. Sonra yavaş yavaş nefesinizi verin. Nefes egzersizleri rahatlama yolları arasında bana göre ilk sırada yer alır.
- Ilık bir duş alın.
- Dinlendirici ve zihin rahatlatan müzikler dinleyin.
- Farkındalık meditasyonu ile anı yaşayın. Yani şu an gerçekleşen olaylara odaklanın. Örneğin şu anda bir ormanda bulunuyorsunuz diyelim. Dış sesleri duyabiliyor musunuz, nefes alış verişiniz nasıl? Buradaki amaç durumu değiştirmeye çalışmaksızın çevrenizde ne olup bittiğini ve ne yaptığınızın farkına varmanızdır.
- Yazın. Nitekim insanlar yazdıkça da rahatlayabilir. En basitinden günlük tutmayı buna örnek verebiliriz. Bu madde sizi rahatlatıyorsa burada (Foto Blog Yazar) gönüllü yazar olabilirsiniz. :)
- Zihin rahatlatıcı oyunlar oynayın.
- Kendinize sizi rahatlatan ve sizi motive eden zihin rahatlatma sözleri listesi oluşturun. :)
- Bedeninizi rahatlatma hareketleri yapın. Buna en güzel örnek yoga yapmak olabilir. Evde yoga yapabilmek için videolar izleyebilir veya kitaplar edinebilirsiniz.
- Rahatlatıcı yiyecekler ve içecekler tüketin. Bitkilerden yapılan çayları içebilirsiniz örneğin. Ya da çilek, kavun veya karpuz gibi aroması hoş meyveler de yiyebilirsiniz.
- Zevk aldığınız ve huzur bulduğunuz hobililerinizi yapın. Örneğin müzik dinleyin, fotoğraf çekin veya doğa yürüyüşüne çıkın.
- Mümkünse masaj yaptıracak birini bulup masaj yaptırın :)
- Sevdiğiniz renklerin sizi rahatlatacağını unutmayın.
Yazıma burada son veriyorum. Unutmayalım ki stres, hayatın zorluklarına ve farklılıklarına gösterilen duygusal veya fiziksel tepki çeşitidir. Duygularınızı etkileyen stres; sizi gergin, bunalımlı hale de getirebilir. Zihninizi ve bedeninizi rahatlatabilirseniz vücudunuz stres yaratan hormonları üretmeyi durduracaktır. Stresinizin azaldığını hissettiğinizde de hem zihinsel olarak hem de fiziksel olarak sakinleşebilirsiniz.
Yukarıda bahsi geçen zihin rahatlatan müzikler listesine youtube videolarından benim çok beğendiğim bir kaç videoyu yazımın sonuna eklemek istiyorum.

















Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski