Tepetaklak ev - Yurt dışında yaşam
Merhaba arkadaşlar, fotoğraflar ilginç değil mi? Phuket'te "Upside-Down House" yani dilimizdeki karşılığı ile "Tepetaklak Ev" de çektik. Özellikle fotoğraf çekmeyi, çekilmeyi sevenler için güzel, günlük bir aktivite.


Fakat ben "Tepetaklak" başlığından yola çıkarak bambaşka bir şeyler anlatmak istiyorum sizlere. Lafım meclisten dışarı, herkes üzerine alınmasın ama biraz empati kurmanızı, çevrenizde tasvir ettiğim yakınlarınız varsa da uyarmanızı rica edeceğim.

$ads={1}

Yurt Dışında Yaşam

Türkiye'de yaşam git gide stresli bir hal aldı anlıyorum. Kendiniz, geleceğiniz, belki çocuklarınız için endişe ediyor, yurt dışına yerleşme hayali kuruyor ve bu sebeple de bizim gibi yurt dışında yaşayan insanlarla irtibata geçiyorsunuz. Tabi geçin lakin lütfen önce tek taraflı düşünmekten vazgeçin, bizler sizin kişisel asistanınız, finansörünüz, turizm acentanız yada iş bulma kurumunuz değiliz.

Teperaklak ev - Upside-Down HouseTepetaklak evler





 Hayat her yerde mücadeleyi gerektirir halde, ekmek her yerde aslanın ağzında artık. Evet Tayland, din, dil, ırk ayrımı olmayan ve bunlarla ilgili sorun yaşamayacağınız ülkelerin başında ama bizler de burada yaşıyoruz diye 7/24 tatilde ve emrinize amade değiliz. Bizimde problemlerimiz, sorumluluklarımız, düşündüğümüz ödemelerimiz, hayalini kurduğumuz şeyler var. Olacak tabi insanız hepimiz!

Bunları yazıyorum çünkü siz hemşerilerimizin hiçbir yere varmayacak sorularının muhatabı olmanın neye mal olduğunu da bilmenizi istiyorum. Diyaloglar genellikle şu şekilde gelişiyor aramızda;

Tayland'da yaşıyormuşsunuz, bizim de hayalimiz... ( ne güzel umarım bir gün hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz)
Siz tecrübelisiniz, biraz bize yardımcı olsanız... ( Elimden geldiğince olurum tabi, hangi konuda yardıma ihtiyacınız var??? )
Yurt dışında yaşamKiralar kaç para orada? ( Hangi şehirde? Hangi standartlarda? inanın yaklaşık on örnek verdiğim oluyor ama kimin nerede,nasıl yaşayacağına ben karar veremem ki)
Okul, sağlık hizmetleri nasıl bilginiz var mı? ( Elbette var, üstelik biz çocuklu bir aileyiz, doktor ve okul ihtiyacı her yerde mühim, ben size elimdeki fiyat listelerini göndereyim isterseniz...)
Uçak biletleri ne kadar? ( internetten araştırsanız? Skyscanner'ı tavsiye ederim)
Kendi işimizi yapmak istiyoruz, nasıl yapabiliriz, ne yapabiliriz? ( Bütçenize ve buradaki yasal prosedürlere göre yapabileceğiniz bir kaç alternatif bulabilirsiniz, Tayland ticaret için güzel, açık bir pazar, ben sizi bu konuda danışmanlık hizmeti veren firmamıza yönlendirsem)
Abla sizin şirketten mail geldi, 10bin dolardan başlıyo iş kurma maliyetleri, sektöre göre yukarı doğru çıkıyor ( eeee kardeşim yurt dışında iş kurmak istiyorsun, bedava mı olacak zannediyorsun anlamıyorum ki)

Bunun gibi onlarca diyalog düşünün, sonu hiçbir yere varmayan ve genellikle "İnşallah bizde bir gün gelebiliriz" le biten, bizim saatlerimize, emeğimize mal olan.

Sonra çok bilmişler tayfasından eleştiriler yağıyor. Yurt dışında yaşamak, kendi işini yapmak isteyen bir sürü insan var, niçin onlara örnek olmuyor, yardım etmiyor, cesaret vermiyorsunuz???
Artık cevabım net, O bir sürü insan böyle fırsatların gökten zembille ve masrafsız inmesini bekliyor, Türk filmlerinde Hulusi Kentmen'in hiç tanımadığı kişilere bıraktığı miraslar gibi altın tepside bir hayat sunalım onlara istiyorlar ve bizim böyle bir gücümüz, lüksümüz yok.

Çoğu insan hem pastam dursun hem karnım doysun istiyor, hem hayallerimi yaşayayım hem hiç risk almayayım, mümkünse para harcamayayım, hatta düzenimi de bozmayayım! Bizler de insanların hayal güçlerini biraz daha beslerken, sırf yardım etme çabamızdan bu resimlerdeki gibi savruluyor, ters-düz oluyoruz. İş bilenin, kılıç kuşananın diyerek yabancı yatırımcılarla çalışmak yerine, aman belki bir faydamız olur deyip boşa vakit harcadığımız için...

Sevgiler

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

2 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. Başlangıçta tepetaklak evleri tanıtacağınız bir yazı zannettim fakat durumlar hiç de öyle değilmiş. Hepsini okudum. Cidden insanlar ne kadar da armut piş ağzıma düş zihniyetindeler. Bu sadece söz konusu yurt dışında yaşamda değil çoğu konuda böyle malesef. Paylaşım için teşekkürler :) (o)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim artık bu konu can sıkıcı boyutlara gelince yazmak istedim. Şikayet etmek aktivite olmuş, çözüm önerseniz yanaşan yok, elini taşın altına koymak isteyen yok, aynı söylediğiniz gibi armut piş ağzıma dü istiyorlar...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski