Papatya çayı nasıl yapılır?

Papatya, dünyanın en güzel çiçeklerinden biri olan ve her derde deva olan bir bitkidir. Bu yazımda papatya çayı nasıl yapılır, hazırlanır ve demlenir sizlerle paylaşacağım. Bu yazıyı siz değerli okurlarımız için hazırlama aşamasında oldukça geniş çaplı bir araştırma yaptım. Sizlere sadece papatya çayının nasıl hazırlandığını değil aynı zamanda papatya çayının faydaları ve zararlarından bahsedeceğim. Buyrun öncelikle bu güzel bitkinin çayının nasıl yapıldığını anlatalım.
Papatya Çayı Nasıl Yapılır?
Fotoğraf Kaynak: www.123rf.com

Papatya çayı nasıl hazırlanır?

* Bir avuç çiçeği çaydanlığınızın demliğinde bulunan kaynar suya atın fakat birlikte kaynatmayın.  8-10 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzün. Ve çayınız hazır. Afiyet olsun :)

$ads={1}

Papatya çayının faydaları nelerdir?

Şimdi sıra geldi papatya çayı nelere iyi gelir öğrenmeye. Bu konuda yukarıda bahsettiğim gibi oldukça detaylı bir araştırma yaptım. Ne işe yarar neye iyi gelir size özetle sunacağım.

Papatya çayının cilde faydaları

Özellikle yüze ve göze faydası vardır. Çayının pamukla göz kapağına sürüldüğünde kaşıntıyı azaltıcı etkisine rastlanmıştır. Fakat cilt hassasiyeti olanlarda sürekli içilmesi halinde deri döküntüleri ve soyulma yaptığı görülebilmektedir.

Bebeklerde papatya çayının faydaları

Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi olduğu için bebeklerin uykuya kolayca dalmalarına ve rahatlıkla uyumalarına yardımcı olur. Bebeklerde papatya çayı kullanımı konusunda dikkat edilmesi gerekir. 6 ayını doldurmamış bebeklere verilmemelidir. Bebeğe ilk kez içirilecekse doktor tavsiyesi alınması  ve az bir miktarla başlanması gerekmektedir.

Papatya çayı uyku getirir mi?

Rahatlatır ve düzenli bir uyku çekmenizi sağlar. Ayrıca papatya çayı sakinleştirir mi sorusuna da cevap olarak şöyle söyleyebiliriz. Sakinleştirici etkisi kesinlikle vardır ve bu sayede bu çay, doğal uyku ilacınız olacak ve en huzurlu uykunuzu da alabilmenizi sağlayacaktır. Uyku bastırtan bu çay hakkında sloganımız "içelim sakinleşelim" olsun :)

Papatya çayının sindirim sistemine faydaları

Kabızlığa ve hazımsızlığa iyi gelmekle birlikte mideyi ve bağırsakları rahatlatır. Ayrıca üşütme kaynaklı gaz sorunlarını tek bir fincanla çözebilir ve sindirime de yardımcı olur. Kramp ve karın ağrılarında içilir.

Papatya çayının saça faydaları

Saçın rengini açmaktadır.

Ballı veya limonlu papatya çayı faydaları

Çayına bal katılıp içildiğinde boğazınıza ve midenize iyi gelir. Ihlamur,limon ve pekmezle beraber sinuzit ve  orta kulak iltihabına çözüm olabilmektedir.
Papatya Çayının Faydaları
Fotoğraf Kaynak: www.123rf.com

Diğer sağlık problemlerine faydaları

Boğaz ağrısı ve nezleye olunduğunda içilir. Diş ağrısına iyi gelmekle birlikte diş çürümesi de yapabildiği söylenmektedir. Uyurgezerlik sıkıntısı olanlara önerilir. Çarpıntıya ve baş ağrısına iyi gelir. Halüsinojen etkisi olan bir çay olduğunu iddia edenler de vardır :)

Papatya çayının faydaları ve zararları ile ilgili hazırladığım uzunca sayılabilecek bu yazımın sonuna geldik. Unutmuş olanlar için tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Papatya çayı nasıl yapılır sorusunun cevabını ilk kısımda bulabilirsiniz. Özetle, ölüm riskini azaltan mucizevi bir bitkiyi tanımış olduk. Faydaları saymakla bitmedi. Daha değinemediğimiz daha neler var. Umarım sıkılmadan sonuna kadar okuyabilmişsinizdir. Kendinize çok iyi bakın. Görüşmek üzere.. :)

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski