MASALLAR

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, pireler berber iken, develer tellal iken. Zamanın birinde güzeller güzelli bir kız yaşarmış. Daha dünyaya geldiğinde babasının bakmaya doyamadığı bir kız imiş. Köyünün geleneklerine göre; evde annesine yardım ederek, su taşıyarak, bahçe işleriyle uğraşarak, koyunları güderek büyümüş. Bu kızda farklı olan bir şeyler varmış. Çok mu çok cesurmuş. Dağları avucunun içi gibi bilirmiş. Birde yoldaşı varmış. Karabaş! Onun dert taşıymış da aynı zamanda. Köyün genç erkekleri bu güzelliğe yanaşamazmış bile. Dağlarda gezerken bileğini de kuvvetlendirmiş. Babası ona kendini dağdaki yabani hayvanlara karşı savunsun diye bir hançer yapmış. Kızcağız büyüdükçe büyümüş, serpildikçe serpilmiş. Güzelliğine güzellik katmış. Babası evlenme çağının geldiğini düşündükçe hüzünlenirmiş.
Rus Pazarı- Van- 2016
Gel zaman git zaman köye bir genç gelmiş. Yiğit mi yiğit. Bir bakan kız al al olurmuş. Genç kasabada eğitim görmüş. Aynı zamanda köyün işlerinden de anlarmış. Ara da sıra da kaçamak yapıp, köyün en tepesinde ki o çınarın altına dört nala gidermiş atıyla. Atı onun sırdaşıymış. En iyi arkadaşı. Tıpkı kızın Karabaşı gibi… Yıllara meydan okumuş ulu çınarın altında soluklanır, şiirler yazarmış.
Bizim güzeller güzeliyle de tam da o ağacın altında rastlaşmışlar. Karabaş ve Beyaz baş bir şeyler hissetmiş olacak ki hırlaşmaya başlamışlar. Kızın kalem kaşları çatılmış. Genç ayağa kalmış. Kızın eli hançerine gitmiş. Genç elini kızın eline koymuş. “Ben sana zarar veremem” demiş.
O günden sonra o ağacın altında buluşur olmuşlar. Genç, kıza şiirlerini okurmuş. Kızda bundan hoşnut olurmuş. Ulu çınar da onların koşulsuz sevgisine şahitlik edermiş.
Buluştukları o gün genç, kıza her zamanki gibi “ sana bir şiir okuyayım mı?” demiş. Kızda her zamanki gibi “elbette ne duruyorsun” demiş.
“Göklerin maviliğinde kayboldum
Denizlerin derinliklerinde kayboldum
Buğday tarlalarının dalgalarında kayboldum
Meğer ben hiç kaybolmamışım
Gözlerini karasını görene denk.” ( sevdanın rengi her zaman karadır, derindir oğul.)
Onlar ermiş muratlarına biz çıkalım kerevetine…
Nesillerin masum masallarla büyümesi dileğiyle…

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski