Aslında Mutluluk Çok Yakınında

İçindeki Güneşin Seni Isıtmasına İzin Ver

ANlar dönüşürken ANIlara farkına varamıyorduk, hemen yanıbaşımızdaki güzelliklerin...
Oysa aradığımız; herşeyin gitgide daha da sahteleştiği şu hayatta, tam da bu değil miydi? Bir parça mutluluk için koşturup duruyorduk, mutlu edemeyenlerin peşinde.
Bırak arkadaşım huzur veremeyenleri! Gelselerde yine çekip gidebilecekleri ortadadır zaten.Mutluluğunu bağlama! Eşyalara, insanlara...Onlar hayatındayken içinde bulunduğunu sandığın huzur (!) onlar elinden gittiğinde,uçup gidecektir.
Kendi kendine yetebileceğinin farkında ol! O zaman, daha özgüveni ve iç huzuru yüksek,bir 'SEN' bulacaksın,bu defa aynaya baktığında.

$ads={1}
Mutluluk böyle birşey. Uzaklarda aramana gerek yok. Dön iç dünyana. Tanıyor musun gerçekten kendini? 
Hayır ise cevabın, tanış içindeki 'SEN' ile.Yavaş yavaş, o huzuru hissedeceksin benliğinde.
Nasıl mı?
Yapmadığımız için unuttuğumuz bazı alışkanlıklarımızı hatırlayarak...
Sabah uyandın. Nefes alıyorsun ya..görüyorsun ya gün ışığını,masmavi gökyüzünü. Teşekkür et,bunları sana bahşedene.
Ekmek almak için gittiğin fırıncıya, 'günaydın' de, kocaman gülümsemeni yerleştirerek yüzüne. 'Nasılsın' diye sor. Kimbilir, en son hangi müşteri sordu hatrını, kaç ekmek alacağını söylemeden önce.
Kahvaltını yaptın. Bugünde karnını doyurabildiğin için bir daha teşekkür et, içinden geldiği gibi..
İşe gittin, arkadaşlarında biri moralini bozdu veya işinle ilgili sorunlar mı çıktı?' Bu da nerden çıktı! hep mi beni bulur! ' diye sızlanmayı bırak! Vardır ondanda bir öğreneceğin..sen o an farkedemesende....
Farkında mısın? Mutsuzluluğu elimizle inşa ediyoruz çoğu kez. Olur olmazlara takılıp kalarak.. Yenilgiler herkesin hayatında olur. Maharet gelen bu krizlerle başaçıkabilmek, onları bir basamak olarak kullanabilmek...
Diyeceğim şu ki;
Hayatındaki güzelliklerin en küçüğünü bile göz ardı etmeden, hepsinin lezzetini damağında hissederek, varlıklarından ötürü şükrederek yaşamaya çalış.
Karşına çıkan zorluklara da, 'bu bana, yaşamın yeni bir nasihati' diyerek devam et yoluna.
Bak bakalım arkadaşım, o zaman huzur çok uzaklarda mıymış? Esasında kendi içinde mi?

2 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. Süper olmuş Nuriye Şık☺😎

    YanıtlaSil
  2. Yüreğinize emeğinize sağlık ☺️Evet aslında mutluluk huzur sandığımız kadar uzakta değil belkide yüreğimizin en güzel köşesinde onu farketmemizi bekliyor ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski