Geçtiğimiz günlerde internette dolaşırken yeni merakım olan dronlarla ilgili bir habere rastladım. Bu yazıda sizlerle bunu paylaşacağım. Başlıktan da anlaşılacağı gibi yazımız yeni tasarlanan ve denenmiş bir tüfek üzerine. Haydi bu çılgın görünümlü tüfeğe bir göz atalım.

Drone Kovucu Tüfek

Bu bir bilim kurgu filmi değil. Dronlara karşı tasarlanmış bir silah. Çatı antenlerine benzeyen DroneDefender adı verilen bu silah, bozucu radyo dalgalarıyla dronları aşağı indirip etkisiz hale getirmeye yarıyor.

Ne gerek vardı şimdi anti-drone silah yapmaya?

Aslında bakarsanız dronlar son zamanda kendisinden oldukça sık söz ettirmeye başladı. Günlük hayatta her an birinin bu teknolojik aletleri kullanmakta olduğu görebiliyoruz. Kullanması oldukça keyifli olmasına karşın tehlikeleri de var. Bildiğim kadarıyla yurt dışında öyle izinsiz drone uçurup çekim yapmak yasak. Ülkemizde ise benim haberlerde denk geldiğim bir olay ile Türkiye'de de bu konuya dikkat çekilmişti. Haberde yer alan kişi hava limanı yakınlarında uçuş güvenliğini riske atarak hava alanında drone uçurmuştu. Kısacası yasak bölgelerde drone uçurmak yasak. Dönelim konumuza.

Battelle Drone Defender

Bahsi geçen bu yeni teknoloji dünyanın kâr amacı gütmeyen araştırma ve geliştirme organizasyonlarından olan Battelle tarafından geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Casuslara karşı her türlü alanda en hızlı taşınabilir anti-drone silah olduğu vurgulanıyor. Bildiğiniz diğer tüfeklerin aksine DroneDefender oldukça sessiz çalışıyor. Radyo dalgalarını kullanarak drone pilotunun kontrolünü kaybetmesini sağlıyor ve dronu güvenli bir biçimde ona zarar vermeden indiriyor.


Anti-drone silah

DroneDefener'in Kullanımı

Kullanımı oldukça kolay. Tüfeği hedefe doğru doğrultup radyo dalgalarını yaymanız yeterli. Bunun için hedefin en az 400 metre yaklaşması gerekiyor. Menzile giren drone etkilenerek pilotunun kontrolünden çıkıyor ve etkisiz hale geliyor.

Avantajları

Askeri üsler, tarihi yerler, hapishaneler, hava limanları vs. daha bir çok önemli yerlerde bir gün bu teknoloji kullanılabilecek ve bu da şüphesiz güvenliği artıracaktır.

Dezavantajları

Yakında bu tüfeğin ev yapımı olanları çıkarsa millet başkalarına havadan giden pizzaları vs. siparişleri kendi balkonlarına indirebilirler. Bu örnekler çoğaltılabilir :D

Ürünün Test Edildiği Tanıtıcı Video



Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

1 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski