Mutlu Olma Sanatı
Görsel Kaynak: www.yagliboyatablolar.com.tr
    Mutluluk serin eser. Kışın üşütür. Yazın serinletir. Gündüz kızıldan bir top olup iner çocukların ayaklarından öper. Akşam yüzü ayın on dördüdür. Sen onu uzaklarda arasın bir gülüşün kadar yakındır. Yakınlarda arasın Kaf dağının ardına gizlenir. Bazen betondan binaların içinde soluk benizli çocukların çektiği özlemdir. Bazen güneşin yanaklarını kızarttığı küçük bir çocuğun gülüşüdür.

    Deniz üzerinde bir ebru sanatı sessizce seni izler. Yeşilin, mavinin en güzel tonu gör. Ayrıntısıyla incele. Kıvrımlara kıvrımlar içindeki kırılışların muazzam güzelliklerini gör. Bakmakta bir sanat yok ki görebilmen gerekir. Güneş, yeşil, mavi, ayrıntılar, kırılışlar hepsi mutlu peki sen niye bu kadar mutsuzsun? Senin gözlerinde renklerin bin bir tonu var. Her tonu ayrı bir masalın kahramanını cezbeder.

  Telefonlarımız bizi başkalarının hayatına mahkûm eden kötü birer rehber. Her zaman mutlu gibi görünen sahte suretler. Tabi küçük nedenleri büyüterek yüzlerini döken insanlar. Evrendeki her canlı yaşamının her anını mutlu olarak geçiremez. Mutluluk pahalı bir eşya değil ki sadece zenginler alsın. Savaşlarla kazanılmaz ki zalimlerin olsun. Dilencinin sahip olabileceği kadar da insanların önlerine konulmaz.

   Ellerinizle dokunup şekillendirdiğiniz her şey sizin renginize boyanmıştır. O zaman fark edersiniz ki mutluluk,  iki keseli bir terazidir siz karşı kefeye koyduğunuzu zannedersin aslında kendi tarafınıza koymuş olursunuz. Sonuçta kefeler eşit olur ama kazanan siz olursunuz. K arşınızdaki insanlar gözlerinizi hafifçe kısarak yüzünüzün aldığı şekle mutluluk derler. Siz bilirsiniz ki yüzdeki tebessümün kalpteki bağların koordinasyonu ile doğru orantısı vardır.


   Şimdi kollarınızı kaldırın omuz hizanıza getirin her şeyi kucaklayın. Kucağınızda mutluluk, hüzün, umut, vazgeçiş, kayboluş, sessizlik ile dolacağını görürsünüz. Ve doğrudur bu senin hayatın ayakta kalmak bir sanattır. Mutlu olma sanatı…

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski