Kalp Estetiği
Fotoğraf Kaynak: www.backgroundwallpapers.info
     
    Şimdi İstanbul’un müezzinleri içimde ezanlarını okur.
    Uzaklarda takılı kalan ruhuma bu ses aşina olur.


  Uzansa yakalayabileceği yıldızlar vardı. Ama o denemedi bile. Çünkü ruhunun yorgunluğu vücuduna ağır gelmişti.

  Nefesiniz hayallerinizi yaşatmaya yetmiyor. Hayatınıza tek karelik bir fotoğraftan bakmak sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Tek kullanımlık bir hayatınız var. Ölümlü bir vücutta duygular bakî kalmaz. Etrafınıza bir halka çizip yaşam ile aranıza sınır koymuşsunuz. Derin yalnızlıklar yaşıyorsunuz. Dertlerinizin derdi sizden şikayetçi başını eğerek giden çareler etrafınızda sizden müsaade istiyor. Hasta derin bir nefes alır. Pencerenin ardından göz bebeklerine değen gün ışığı onu rahatsız etmişti. Yavaşça başını eğdi içinden kim bilir hangi masallara kahramanlık ediyordu. Doktur sakin bir sesle mırıldandı.

  Kalp estetiği

  Yüz yıllık bir çınarın yağmurla buluşmasından sonraki sessizliği yaşıyordu. Gözlerini doktora dikerek ben sağlıklı bir insanım kalbimde hiçbir sorun yok der.

  Kirli elleri kalbinize dokundurmuşsunuz. İzin almadan içeriye girenler kalbinizi yağmalamış her tarafı yara bere içinde eğer estetik yaptırmazsanız kalbiniz olmadan hayatınıza devam edeceksiniz. Başını sallar sessizce doktoru onaylar. Gözlerinizi kapatın kalbinizde kış mevsimi hüküm sürmekte, Sıkıntılar kardan adam gibi dört bir yanınızı sarmış. Ama güneş çıkınca hepsi eriyecek yeter ki siz isteyin. Kalbinizde yas çadırları kurulmuş. Taziyeye gelenler sizi ürkütmesin onlar kötü bir maskenin ardına saklanmış gölgeler. Koca cüsseli adamlarda küçücük kalpler, küçücük adamlarda kocaman kalpler bu nasıl bir giz. Etrafta kalp estetiği olması gereken binlerce insan var. Kalbiniz bin bir baharın renklerini size müjdeliyor. Aldığınız her nefes tek kullanımlık, O nefesi içine çeken sizden başka bir tane yok.

   Dışarı çıkmak için merdivenler yönelen adam duvardaki aynayı fark eder. Yüzüne bakar ince çizgilerini görür. Gözüne bakar kalbinin ince gülümseyişini selamlar.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

2 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. Mukemmel bir Zehra Oruç paylasimi yine😊😊

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok keyifle okudum yüreğinize sağlık (h)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski