Ne kadar kusursuz ve tıkır tıkır işleyen bir alemde yaşıyoruz değil mi? Doğal olan hangi canlıya dikkatli bakarsak bakalım hepsinde o kadar ince detay ve şahane bir dizayn var ki insanın şükür etmemesi imkansız...  Mesela şehir hayatından azda olsa uzaktaysanız kelebekler her an karşımıza çıkar...

Allah'ın Yaratma Sanatı


Allah'ın Yaratma Sanatı

Bazen gözlerimiz detaya inmemizi engelliyor neyse ki fotoğraf makineleri devreye giriyor ve yaratılanda Yaradan'ın izlerini görmemizi sağlıyor gerçi bunun için bir makineye da ihtiyacımız yok görmek istedikten sonra.
Kendimden örnek vermek gerekirse şehir iş güç derken o kadar çok kaptırıyorum ki Allah'ın Yaratma Sanatındaki incelikleri çoğu zaman atlıyorum eminim ki benim gibi binlerce insan var. Bu eksiklikten yola çıkarak objektifime yansıyan bir kaç kareyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Allah'ın Yaratma Sanatı

Bu canlıyı daha önce gördünüz mü ? Bana ilk defa nasip oldu bir daha nasip olur mu bilmiyorum detaylı bakıldığı zaman kanatları bir planörü andırıyor ve detayları görünce  Subhan'Allāh demekten insan kendini alamıyor. Tabiki bunlar sadece benim gördüğüm detaylar herkesin farklı bir bakış açısı ve bu güzelliği daha farklı yorumlayacak yolu vardır ..

Allah'ın Yaratma Sanatı

Yusufcuk böceği

Doğal hayatta görmeye alıştığımız Yusufçuk böceği bir ara yaptığım araştırmada yanlış hatırlamıyorsam kanatlarının altınca özel soğutucular sayesinde ısıdan dolayı etkilenmiyorlarmış. İnsanoğlu böyle bir makine yaptığı zaman yusufçuklardaki gibi hızlı kanat çırptığında ne kadarda soğutucu koysalar dayanmıyormuş .İlk doğdukları zamanlar suda 1 - 2 yıl geçirdikten sonra larvadan yusufçuğa dönüşüyorlar. İnsan gözünden kat ve kat daha hızlı gördükleri için yakalamak adeta imkansız doğal hayattaki böceklerin sayısını düzenleyen bekçiler gibiler . Aklımıza Gelen bir kaç Ayet ...
"Sizin yaratılışınızda ve türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır." (CÂSİYE / 4 )

"... Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" ( Furkan suresi / 2 )

" Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık" (Kamer suresi / 49)

O Kadar ince dizayn ve kusursuz mükemmel canlıları açıklamaya yeten sadece bir kaç ayet ...

Acizane aklım ile yazdığım yazıda herhangi hata haddi aşan kelam oldu ise affola ...

Bu hafta bizler için farklı bir hafta olsun doğal hayata çıktığımızda birde bu açıdan bakalım canlılara ve sizi en çok etkileyen canlı hangisi olacak bakalım ?

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

3 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. (h) oku emrinin tecellisi her şeyde her yerde okumak kendini gösteren eserlerini bize tanıtan Zat ı görebilmek kendini okumak doğayı ve kainatı okumak inceliklerde bir meyve de bir böcek va hatta bir hücre de intizamlı yaratılışı okumaktır. Her şey de O nu görebilmek duasıyla yüreğinize sağlık her bir kare uzun uzun izlenebilir kalitede ışığınız bol olsun Atakan bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Sizden ve sevdiklerinizden razı Olsun Tuba hanım yorumunuza birşeyler eklemek istiyorum fakat yapamıyorum ekleyecek bir nokta bir boşluk bırakmamışsınız ... Bizimkisi acizane güzel gönüllere güzel gözlere görebildiğim güzellikleri nakşedebilmek ... İnşallah Rabbim bu yolda hepimizi daim kılar Razı olduğu kullardan oluruz ...

      Sil
    2. :) amin ve ecmain bu güzel paylaşımla aramıza hoşgeldiniz devamını da bekliyoruz inşAllah

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski