Şili'de Volkan Patlaması: Time Lapse Video
Görsel Kaynak: Video'dan Ekran Görüntüsü

Şili'de Calbuco Volkanı Patladı

Şili'nin Los Lagos bölgesinde bulunan Calbuco volkanı 22 Nisan'da büyük bir sarsıntı ile patladı. Kayıtlara göre 42 yıldır derin bir uykuda olan Calbuco volkanının patlaması ile oluşan muazzam kül bulutunun gözlem evlerinden gelen bilgilere göre 10 kilometre yüksekliğe ve 12 kilometre genişliğe ulaştığı açıklandı. Ayrıca dağdan gelebilecek tehlikelere karşı 1500 kişi bölgeden tahliye edildi. Villarica adlı volkanın 3 Mart tarihindeki hareketliliğinin Los Lagos'daki büyük patlamanın sinyallerini verdiği dile getiriliyor.

Rodrigo Barrera Kamerasından Calbuco Patlaması 

Dünya üzerindeki en büyülü sahneleri ortaya çıkaran çekim tekniklerinden biri olan Time Lapse tekniği bilindiği gibi aşırı sabır ve bilgi gerektiren bir tekniktir. Daha önce yazmış olduğum "Time Lapse ile Stop Motion Animasyon Filmi Nasıl Çekilir?" başlıklı yazımda Time Lapse Tekniğinden kısaca bahsetmiştim.

 Rodrigo Barrera'nın kamerası ile Time Lapse Tekniğini uygulayarak elde ettiği video Youtube'a düştüğü andan itibaren izlenme rekorları kırmaya başladı. Calbuco volkanının patlama anını 22 saniyede sunduğu videosunda bu büyük patlamanın bütün ihtişamını görebiliyoruz. Yurtdışı kaynaklardan edindiğim ayrıtılar ile hazırladığım bu yazımın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Rodrigo Barrera'nın videosunu yazının sonunda izleyebilirsiniz. Görüşmek üzre...



Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski