Yalova'nın Resmi İçeceği Sugören Süt

Bugün sizlere sütün insan sağlığı için öneminden ve çok sevdiğim bir abimin bu konuda Yalova'da yaptığı örnek çalışmalardan bahsedeceğim.

Türkiye'in Modeli Yalova'nın Resmi İçeceği Sugören Süt

Süt Tüketiminde Dünya'da Son Sıralardayız

Birkaç kaynak tarayarak sütün insan sağlığı açısından önemi konusunda birçok bilgi edinebilirsiniz. Bunlardan bazılarını hatırlatmakta fayda var. Sütün 7’den 77’ye her yaş için gerekli bir besin olduğunun tıbben de kanıtlandığı ve sütte bulunan fosfor ve kalsiyum gibi minerallerin kemik ve diş yapısı için çok önemli olduğu bilinen bir gerçek durumunda. Bunun yanında  vücudumuz için gerekli olan A, D, E, K vitaminlerinin taşıyıcısı ve özellikle halkımızda eksikliği görülen B2 vitamini için de sütün en önemli kaynaklardan biri olduğunu vurgulamak gerekir. İstatistiklere göre ise Türkiye ülke olarak dünyada yıllık kişi başına süt tüketiminde 30 kilo ile listede son sıralarda yer alırken Avrupa ülkelerinde ise yıllık süt tüketim miktarı kişi başına ortalama 93.5 kg olmasına karşın ülkemizde henüz süt tüketim alışkanlığı malesef yerleşmiş değil. Şüphesiz ki süt tüketim alışkanlığının kazanılmasında, eğitimin büyük rolü var ve bu konudaki eğitimin kreş, ana okulu seviyesinden başlatılması gerekiyor.

Alo Sugören Süt

Sugören Süt: Günlük Değil Saatlik Süt 

Öyle bir taze ve doğal süt düşünün ki sağıldıktan sonra yarım saat içinde tüketiciye ulaşıyor. Taner abimin (Sugören Süt Yetkilisi Taner KÜLÜŞLÜ) bu konuda yapmış olduğu yoğun çalışmalara köyüm Sugören'de ve Yalova'da şahitlik ettim. Bu yazıyı yazma ihtiyacı duymamın asıl nedeni de "Yalova'nın Resmi İçeceği Sugören Süt" sloganıyla 2009’dan bu yana hizmet vermekte olan bu oluşumun devamlılığını sağlayan Taner abimi taktir edişimdir. 5 litrelik ilk süt siparişinin ardından şimdilerde Yalova'nın siparişlerine yetişebilen Sugören Süt'e başarı ve bereket diliyorum.

Türkiye'de Bir İlk: Alo Süt

Türkiyede ilk defa ALO SÜT uygulamasını başlatan Taner KÜLÜŞLÜ'ye, Alo Süt hattı ile 0530 512 32 51 no’lu telefondan veya Facebook üzerinden Sugören Süt profilinden ulaşabilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz. Yalova’da saatlik, tertemiz sütle kendi yoğurtlarınızı güvenle yapabileceğiniz tamamen doğal sütün güleryüzlü hizmetle evlerinize gelmesini istiyorsanız Sugören Süt diyorum :) 

Sağlıkla, afiyetle efenim..


Anadolu Ajansı'nda "Türkiye'nin Modern Sütçüsü" Başlığı Altında Yayınlanan Sugören Süt Tanıtım Videosu




Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski