Instagram’da Kırpmadan Fotoğraf Paylaşma Yolu

Instagram'da yüklenen fotoğrafların kare kadraj olduğunu öğrendiğim günden beridir bu sosyal paylaşım platformundan hep uzak durdum. Kadrajımla oynanmasına ve bozulmasına tahammülü olmayan biri olarak fotoğraflarımın kare kadrajaf indirgenmesine sessiz kalamazdım. Ta ki Instagram'da kırpmadan fotoğraf paylaşma programını öğrenene kadar. Buna fazla direnemedim ve bir hesap da ben açtım. :) Dileyen profilimi inceleyebilir mustagabasaran.

$ads={1}

Instagram Icon
Görsel Kaynak: play.google.com

Instagram'da Kare Kadraj Problemi

Haksız mıyım ama şimdi? Düşünsenize güzel bir manzara fotoğrafı çekmişsiniz ve Instagram'a yüklerken hoop manzaranın yarısı gittiii. Oldu mu şimdi? Altın orana göre özene bezene çekmiş olduğunuz güzelim fotoğrafın ne estetiği kaldı ne sanatsal anlamda bir değeri.. Ben tamamen fotoğraf açısından bakıyorum. Şöyle de düşünebiliriz aslında. Arkadaşlarınızla çekilmiş olduğunuz bir fotoğrafı Instagram'da paylaşmak istiyorsunuz. Fakat görselinizi kare şeklinde kırpmak zorunda kaldığınız için arkadaşlarınızdan en az biri kadraj dışında kalıyor. Gerçekten can sıkıcı değil mi?




Kırpmadan Fotoğraf Paylaşma Programı
Görsel Kaynak: play.google.com

Instagram'da Kırpmadan Fotoğraf Paylaşma Uygulamaları

İlk paragrafta bahsettiğim kare kadraj problemine çözüm getiren programın bir tanesi NoCrop - Full size IG photos. Bu program sayesinde fotoğraflarınızı kare bir kadraj içine sığdırıyor ve paylaşıyorsunuz. Kullanımı gayet basit bir program. Gelen ilk ekrana çift dokunuşla telefonunuzdan görselinizi seçiyorsunuz. Program kendisi kare kadraj içine yerleştiriveriyor. Daha sonra ekranın sağ üst köşesinde çıkan butona basıp hangi sosyal medya sitesinde paylaşacağınızı seçiyor ve paylaşma aşamasına geçiyorsunuz. Yeni oluşturduğumuz kadrajda boşluklar olacaktır elbette ama biz zaten amacımıza ulaşmış oluyoruz. NoCrop - Full size IG photos programı ile düzenleyip yayınladığım ilk fotoğrafıma buradan ulaşabilir ve uygulamayı da aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

NoCrop - Full size IG photos Programını indirmek için tıklayınız.

Kare Kadraja Sığdıran Uygulama
Görsel Kaynak: play.google.com

Kare kadraja fotoğraf sığdırma probleminize çözüm getiren diğer android uygulama ise Insta Square Maker. Bence bu uygulama bir önceki bahsettiğim No Crop uygulamadan daha başarılı sonuçlar veriyor. Oluşturduğunuz yeni görsel, gözlemlerime göre daha kaliteli bir görüntüye sahip oluyor. 

Insta Square Maker programı ile düzenleyip yayınladığım ilk fotoğrafıma buradan ulaşabilir ve uygulamayı da aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Insta Square Maker photos Programını indirmek için tıklayınız.


Umarım bu uygulamaları en son duyan ben değilimdir :D Ne kadar çok fotoğraf severe katkı sağlayabilsem o kadar iyi diye düşünerek paylaştım :)

İlginizi çekebilecek diğer başlıklar;

6 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. InstaSize adlı programı yükleyince de kırpmalarına gerek kalmıyor Mustafa :) program tarafımca denendi onaylandı :-) PicsArt da güzel bir program düzenlemek adına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (o) Öneri ve tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederiz :) Insta Size Uygulamasını da denedim az önce. Kesinlikle No Crop'dan daha başarılı fakat Insta Square Maker'ın eline su dökemez :-) Insta Size programında detay biraz kayboluyor ve kalite düşüyor. :-t

      Sil
    2. rica ederim :) öyleyse böyle daha iyi oldu tüm programları kıyaslamış olduk :-) en iyi programı seçiyoruz (h) :-t

      Sil
    3. Insta Square Maker programı daha iyi dedik ama Apple Store'de yok sanırım [-( Insta Square Maker android uygulamasını indiremeyenler için senin söylediğin Insta Size gayet iyi bence. Hem belkide apple'de daha verimli çalışıyordur. :)

      Sil
    4. aynen apple storede yok maalesef [-( ama dediğin gibi instasize de apple kullanıcıları için iş görüyor :-)

      Sil
  2. Teşekkürler, faydalı bir bilgilendirme.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski