ERZURUM - TOPDAĞI - TABYALAR

ERZURUM - TOPDAĞI - TABYALAR


Erzurum Karskapı Şehitlliği




Tarih öğretmenlerimizin dediği "Milli Ruh"un tanımını yapabilmek için bunu hissetmek gerekiyor.. Yakın bir tarihte Erzurumlular bu "Milli Ruh"u en güzel şekilde gösterecek, hissettirecek; Erzurumlular 93 Harbinde tabyaları düşmandan kurtarmak için koşan atalarının izinde yürüyerek yaşayacak bu duyguyu..






Erzurum Karskapı Şehitlliği
9 Kasım 2013'de tam 137 yıl sonra ilk kez anıldı kahraman atalarımız.. Kadını, erkeği; genci, yaşlısı 137 yıl önce nasıl koştuysa vatanını savunmak için, 137 yıl sonra da yine  kadını, erkeği; genci, yaşlısı atalarını anmaya geldi.. O günü anlatmak mümkün değil elbette yaşanması gereken bir gündü memleketinle, hemşehrinle gurur duyduğun bir gündü.. Ninelerle, dedelerle yaklaşık 5 km'yi birlikte yürüdüğümüz gündü..





Fotoğraf: Mine TOPDAĞI
9 Kasım 2014 günü ikinci kez yürüyecek Erzurumlular; atalarını anmak, yürüdüğü yolda karşılaştığı her gözde gurur, sevgi, mutluluk, vatan sevgisi görmek için.. 9 Kasım 2014 günü sabah ezanı vakti yine yollara düşecek Erzurumlular TOPDAĞI'na TABYALAR'a doğru..

Fotoğraflar kalabalığı gösterebilir, tebessümleri gösterebilir ama duyguları dam da anlatamaz belki.. Yine 9 Kasım'da aynı sevinci yaşamak dileğiyle..



Tabyalar'da kazanılan zaferle ilgili detaylı bilgi için, "9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü" önerisiyle bu girişimi gerçekleşmesinde fikir öncüsü olan Sabri Topdağı'nın "Daha Ne Kadar 8/9 Kasım Gecesini Uyuyarak Geçireceğiz?" ve "AZİZİYE'DE YAZILAN DESTAN" başlıklı yazılarını okuyabilirsiniz.


Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski