İyi Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı?

İyi Bir Web Sitesi Nasıl Olmalı?

Web siteleriniz için dikkat etmeniz gereken bir sürü husus vardır. Bunlar; ana sayfa boyutu kullanılacak renkler, eklentiler, vs.. Ben her birisini bir başlıkta incelemek istedim. Dediğim gibi bir sürü husus var fakat ben en önemlilerine ve SEO için yararlı olanlarına değineceğim.

Ana Sayfa

Ana sayfanız sitenizi en kısa biçimde anlatan yerdir. Yani siteniz arabalarla ilgiliyse gidip te sitenizin logosuna uçak resmi koymazsınız yada arka plan resmine. Ana sayfada yayınların üstüne slayt eklemeyi ve bu slayta az yorum almış veya çok ilgi görmemiş yayınlarınızı eklersiniz o slayt içerisindeki resimler ve başlıklar ziyaretçinin ilgisini çekebilir.

Sitenizi Güncel Tutun

Sitenizde sık sık güncellemeler yapın. Bu hem sitenizin trafiğini hemde kalitesini arttırır.

Renk Uyumu

Özellikle ana sayfada renk uyumuna dikkat edin. Birbirleriyle uyumsuz renkler kullanmayın. Ben beyaz rengi öneririm. Mesela ben Fenerbahçeliyim deyip sitenin ana renklerini sarı lacivert yapmayın.

Reklam

Reklamlardan uzak durun. Hele ki siteniz ilk 4 ayını doldurmadıysa. Çünkü o 4 ay içerisinde yerine oturması lazım. Sabit bir trafiğiniz olması lazım yoksa hem reklamlardan para kazanamazsınız hemde arama motorları tarafından alt sıralara düşersiniz. Ziyaretçi sitenizde sürekli olara adf.ly reklamlarıyla karşılaşıyorsa bir daha sitenize girmek istemez.


Kişisel web sitem: onurturali.com

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski