Doğru Seçimler
Fotoğraf Kaynak: geophone.rssing.com

Doğru Seçimler

  Kararsız ve amaçsız olmak ne kötü şey. Ne bir yerlere ilerleyebiliyorsun ne de durabiliyorsun bir yerlerde. Ne yapacağını bilememek, sürekli fikir değiştirmek hepsinden biraz biraz olmak istemek, karasızlığın birtakım belirtileri sayılabilir aslında. 
  Ve bireyin belirli bir amacının olmaması hayat rüzgarının onu nereye savurursa oraya gideceği anlamına gelir. Meslek seçimi başta olmak üzere her konuda bireyin kendi tercihleri önemlidir. Çünkü sonuç kötü de olsa kendi seçimidir. Başkasının zoruyla yapılan tercihlerin ya da seçimlerin şimdi olmasa bile ileride pişmanlıkları ve mutsuzlukları beraberinde getireceği malum. Mesleğini severek yapmayan bir bireyin işte zorlanma, her sabah mutsuz uyanma, işe gitmek istememe gibi durumlarla karşılaşması doğaldır.
   Bu nedenle kişiler hayatını kendi şekillendirmeli hangi alanda yeteneği varsa, hangi alana ilgisi varsa o alanda ilerlemelidir.

Doğru seçimler yapabilmek dileğiyle…

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski