Anı Yaşayabiliyor Muyuz? Anı Yaşamak - Sosyal Medya Dezavantajaları
Fotoğraf Kaynak : www.acunn.com

Anı Yaşayabiliyor Muyuz?

Bu yazıyı buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum. Ve bir sürü eleştiriye maruz kalacağım kesin ama kendim de dahil son yıllarda çoğunluğun anı doya doya yaşayamadığını görüyorum. Sanırım bu sosyal paylaşım sitelerinin dezavantajları arasında. Adı sosyal paylaşım sitesi ama bireyleri ne kadar asosyal yaptığı apaçık ortada olmasına rağmen bağımlılık yapmış olması dolayısıyla en fazla iki dakika FacebookHotmail, Twitter vs. hesaplarımıza giriş yapmadan durabiliyoruz.Sonrası malum sonuç hesaba giriş ve sanal alemde gezinmeler. İletişim, sohbet, sabır, hepsi kopuk. Sinirli, stresli bireyler topluluğu… kıskançlıklar, birbirini çekememe, kendini üstün görme, gösteriş yapma gibi davranışlar boy göstermekte. Yediği yemeğin, katıldığı konferansın, kazandığı okulun, kabul edildiği yüksek lisansın vs. fotoğrafları anında çekilir ve paylaşılır. Hatta o anları doya doya yaşayamadan hemen çek fotoğrafı Facebook’a (ya da başka bir sosyal paylaşım alanı da olabilir) koyalım hemen hemen gerisi önemli değil. Son zamanlarda duyduğum ve iğrenmeye başladığım cümlelerin başında. Tabii insanların fotoğrafla anı ölümsüzleştirmesi güzel bir şey ama bunun da iyice suyunu çıkardıkları kesin. 
     Tüm bunlar bizim yaşadığımız anı doya doya tadını çıkaramadığımız anlamına geliyor. Zaman bunu mu gerektiriyor. Adını ne koymak lazım bilemiyorum ama kendim de dahil vaziyetler hiç de iyi değil, kendimce endişeleniyorum. Acaba ben ya da biz bu sosyal paylaşım siteleri olmadan önce nelerle uğraşırdık, ne yerdik, ne içerdik bir bilsem...

Anı doya doya yaşayabilmek dileğiyle...

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

3 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. (h) Ben eleştirmeyeceğim. Sosyal medyanın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var ve yazınızda bahsettiklerinize katılıyorum. İşimiz gücümüz Face, twitter, instagram vs. vs... olmuş durumda. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bunlara erişimin kolaylaşması hayattan kopma aşamasına getirebiliyor. Sahi gerçekten de biz bu sosyal paylaşım siteleri olmadan önce nelerle uğraşırdık, ne yerdik, ne içerdik? :-? Acaba bunların yerine sevdiklerimize daha çok mu vakit ayırırdık... Duygularıma tercüman olduğunuz için teşekkür ederim (o)

    YanıtlaSil
  2. ben teşekkür ederim Mustafa Bey...foto blog yazarla bizi buluşturduğunuz için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnanın ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz.. Siz değerli Foo Blog yazarları da beni yalnız bırakmadığınız için asıl ben teşekkür ediyorum.. (o) :-t

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski