Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun
Sanki daha dünmüş gibi hatırlarız Ramazan Ayı'nın ilk gününü. Herkesi bir sevinç ve heyecan basmıştı. İlk sahurun ve iftarın heyecanı içindeydik hepimiz. Bugün de son iftarın hüznünü yaşayacağız. Ama yarın yeni bir gün ve o gün de Ramazan Bayramı'dır.

Ramazan Bayramı büyük bir fırsattır Müslümanlar için; tıpkı Ramazan Ayı'nda olduğu gibi. Ramazan Bayramını güzel değerlendirelim. Sabah erkenden kalkalım, güzel bir banyo yapalım. Güzel kıyafetler giyelim. Güzel kokular sıkalım. Bayram namazımızı da kıldıktan sonra ailemizdeki büyüklerimizin ellerini öpelim. Küçüklerimizi sevindirelim. Daha sonra komşulara, akrabalara gidelim. Bayramlaşalım. Bayramın coşkusunu yaşayalım.


Ramazan Bayramı dargın insanlar için büyük bir fırsattır. Barışmak için vesile sağlar bayramlar. Küs olanlar barışsın, bayramlaşsın. Aradaki kırgınlıkları gidersin. Kimin ne zaman öleceği belli olmuyor. Yarın "keşke hayatta olsaydı da barışsaydım" diyeceğiniz zamanlar gelebilir. Allah göstermesin. Kimse kimseye dargın kalmasın. Bütün Müslümanlar hep beraber bayram coşkusu yaşayalım.

Bayramda ölmüş yakınlarımızı unutmayalım. Onlar ziyaret bekliyorlar. İmkanları olsa da kendileri gelebilseler. Ölmüş yakınlarımızın mezarlarını ziyaret edelim. Dua edelim, Kuran okuyalım onlar için. Onlar seviniyorlar ama biz duymuyoruz ne yazık ki.

Şüphesiz bayramı en coşkulu şekilde yaşayanlar çocuklardır. Bayramda çocuklarımızı bol bol sevindirelim. Onlara küçük hediyeler alalım, şeker ve çikolata verelim. İmkan varsa harçlık verelim. Bayramda hiçbir çocuğumuzu sakın üzmeyelim. Bir çocuğun gülmesinden daha güzel ne vardır ki şu dünyada?

Bayram bitince de devam edelim güzel alışkanlıklarımıza. Hayat sadece bayramdan ibaret değildir. Ramazan Ayı'nda ve Ramazan Bayramında yaptığımız, yapacağımız güzellikleri bayramdan sonra da yapalım. Her günü bayram gibi yaşayalım. Bayram coşkusu içinde olalım her gün. Keşke her gün hayat bayram olsa...


Ramazan Bayramınız kutlu olsun..

Tuna Özkurt
hayatinicindenkesitler.blogspot.com

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski