Şehir Eskişehir'dir Tuna ÖZKURT

     Üniversite sınavına giren öğrencilere...

     Tam 1 yıl boyunca nefessiz bir maraton geçirdiniz. 1 yıl boyunca kafanız testlerle, sorularla ve şıklarla dolup taştı. Yeri geldi stres yaptınız, yeri geldi müthiş bir motivasyon sağladınız. Hem büyük bir moralle hem de büyük bir zorlukla bu maratonu bitirdiniz. Aslında en zoru henüz bitmiş değil. Sizleri daha çok stresli olan bir tercih dönemi bekliyor. Nereyi yazsam? Hangi okul daha uygun? Hangi okula yerleşebilirim? gibi sorular canınızı sıkacak. Üniversite hazırlık maratonu gibi bu can sıkıcı dönem de geçecek ve üniversitenize yerleşmiş olacaksınız hayırlısıyla.
     
     Bu yazıyı yazmamdaki amaç tercih yapacak öğrencilerin bir nevi olsun okuduğum şehir olan Eskişehir ve öğrenim gördüğüm okul hakkında bilgi sahibi olmalarıdır.

     Eğer serbest bir hayat yaşamayı istiyorsanız, eğlenmeyi ve gezmeyi seviyorsanız ve sosyal faaliyetlerde boy göstermek istiyorsanız Eskişehir tam size göre bir üniversitedir şüphesiz. Sosyal faaliyetler alanında zirvede bulunan bir şehirdir Eskişehir. Zamanınızı boş yere harcamak yerine kendinizi geliştirecek, sorumluluk almayı öğrenebileceğiniz, hayata bambaşka bir açıdan bakabileceğiniz yerdir. Öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir, tamamıyla bir Kültür-Sanat şehridir. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in de katkılarıyla Türkiye'nin Paris'i ve Venedik'i olmuştur. Yaptığı katkılarla Eskişehir'in gelişmesinde büyük bir rol oynamıştır. Eskişehir'de baktığınız her yerde bir sanat eseri görürsünüz. Bu sanat eserlerinin çoğu heykellerden oluşmaktadır. Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in de sanata olan düşkünlüğünü tüm Eskişehir halkı ve öğrencileri bilmektedir.

     Biraz da Anadolu Üniversitesi'nin kampüslerinden bahsetmek istiyorum. Ana kampüs olan Yunus Emre Kampüsü Eskişehir'den ayrı bir şehir gibidir. İçinden PTT'lerden tutun, sinema salonları, tiyatro sahneleri, hastane, kafeler ve daha birçok alan barındırmaktadır. Kampüsten dışarı çıkmayarak da bir hayat sürdürmek mümkündür. Yunus Emre Kampüsü yeşilliklere bürünmüştür. Çağımızın sorunu olan taş yığınlarından uzak tamamen ağaçlarla, çiçeklerle ve oksijen kaynağıyla doludur. Kampüsün büyüklüğü tarif edilemez. Ben kampüsten içeri girince İletişim Bilimleri Fakültesi'ne kadar 15 dakika yol yürümekteyim.(Yunus Emre Kampüsü'nün 3 kapısı bulunmaktadır. Benim giriş yaptığım kapı, ana kapı olan Cumhuriyet kapısıdır.) Kısaca belirtmek gerekirse, Yunus Emre Kampüsü âdeta bir yaşam alanıdır.
     
     Anadolu Üniversitesi'nin diğer kampüsü İki Eylül Kampüsü'dür. Bu kampüs, Yunus Emre Kampüsü'ne nazaran merkeze biraz daha uzaktır. Yunus Emre Kampüsü kadar büyük bir alana sahip değildir ve görsel açıdan diğer kampüse göre daha geri kalmıştır. Ama gelecek 5 yıl içerisinde Yunus Emre Kampüsü kadar gelişmesi öngörülmektedir.

     Eskişehir'de canınız sıkıldığı zaman gezilecek birçok yer vardır. Bunlardan bazıları;

- Porsuk Çayı - Adalar
- Odunpazarı Evleri
- Sazova Parkı
- Kentpark
- Su Altı Dünyası
- Şehr-i Aşk Adası'dır.

     Yukarıda yazdıklarım gezilecek yerlerin sadece bir kısmıdır. Daha çok yeri öğrenmek isteyenler internetten araştırabilirler.

     Gelelim üniversitenin kalitesine... Anadolu Üniversitesi kalite olarak Türkiye'de ilk 10 içerisindedir. Gerek akademik olarak, gerek öğrencilere verdiği değer olarak, öğrencileri hayata hazırlamayı başarabilen bir üniversitedir. Fakültelerin araç-gereçleri, öğrencilere tanımış olduğu fırsatlar/avantajlar olarak birçok üniversiteden üstün durumdadır. Seçeceğiniz bölümlere ve fakültelere bağlı olarak daha detaylı araştırmaları internetten yapabilirsiniz. Benim anlatacaklarım sınırlı olacağından, sizler internette araştırarak daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Eğer tercihleriniz arasında Anadolu Üniversitesi'ni düşünüyorsanız çok düşünmeyin derim. 2 yıldır öğrenim gördüğüm şehirde şimdiye kadar hiç pişman olmadım. Sizler de seçeceğiniz alana dair gerekli araştırmayı yaparak tercihleriniz arasına Eskişehir'i yazabilirsiniz. Tabi benim anlattıklarım biraz sosyal yaşam olarak göze çarpmaktadır. Sizler akademik araştırmaları da yaparak tercihlerinizi belirleyebilirsiniz. Benim görüşüm Eskişehir'e gelirseniz burayı asla terk etmek istemeyeceğiniz yönündedir. 

     Üniversite hayatını tam olarak yaşayabileceğiniz şehire sizleri de davet ediyorum. Tercihlerinizi yaparken çok dikkatli ve özenli davranın; çünkü gelecek yıllar sizin yaşamınız konusunda belirleyici rol oynayacaktır.

     Yukarıda yazdıklarım tamamen tavsiye üzerine kurulmuştur. Tercih zamanı öğrencilere biraz daha kolaylık sağlamak amacıyla yazılmıştır. Tercih yapacaklara bol şanslar...


     Tuna Özkurt/Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü Öğrencisi

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski