Yemek Fotoğrafçılığı 


Bu alanda her ne kadar yeni olsam da gün geçtikçe daha çok şey öğreniyorum. Bulunduğum yerde bu tür bir kurs düzenlenmediği için kursa gitmek gibi bir şansım da yok maalesef.
Yaklaşık 8 yıllık bir fotoğrafçılık geçmişim var. Halihazırda yaza doğru bir "Makro Fotoğraf Sergisi" açmayı planlıyorum. Size bilgi ve tecrübelerim dahilinde "Yemek Fotoğrafçılığı" hakkında bazı ipuçları vereceğim.
Yemek Fotoğrafçılığı İpuçları
Soslu Tavuk Kanatları

Yemek Fotoğrafçılığı İpuçları

  1. Fotoğraf makinenizi iyi tanıyın.
  2. Doğal ışık kullanın. Çekimler akşam yapılacaksa gün ışığı ampullü bir masa lambasından faydalanabilirsiniz. Ancak ampul ışığını yumuşatmak gerekir. Yağlı fırın kağıdını lambaya göre kesip bir ambalaj lastiği ile ampulü kapatın. Böylece ışık daha yumuşak gelecektir. Başka bir yöntem ise strafor kullanarak ışığı yumuşatmak. Straforu (kutulardan çıkan beyaz köpük) yemeğe yakın bir yere koyun ve ışığı buraya yansıtarak yemeği aydınlatın.
  3. Beyaz veya açık renkli tabaklar kullanın. Bu tür tabaklar yemeğin gerçek rengini daha iyi gösterecektir.
  4. Yemek için değişik aksesuvarlar kullanın. Çatal, kaşık, bıçak, bardak vb. aksesuvarlar şık bir görünüm sağlayacaktır. 
  5. Tripod kullanın.
  6. Çekim yapacağınız yer daima hazır olsun.
  7. Yemeği servis tabağına alır almaz fotoğraflayın.
Bu küçük ipuçları umarım bir şekilde işinize yarar. Şimdiden iyi çekimler, afiyet olsun.

Yemek Fotoğrafçılığı Nedir?
Mantarilla

Yemek Fotoğrafçılığı
Ekşi Elmalı Çıtır Salata

Pembe Yoğurtlu Semiz Otu Fotoğrafı
Pembe Yoğurtlu Semiz Otu

Çiriş Otlu Omlet Fotoğrafı
Çiriş Otlu Omlet
Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski