Her çocuk okula temiz elbise ve güzel bir kahvaltı ile gidebilecek kadar şanslı değil ne yazık ki. Bazıları bolluk içinde okumamakta direnirken bazı okuma sevdalıları ise okula gidecek kalem bile bulamıyor.


Yoksulluk, aile içi şiddet, sosyo-kültürel yapı hatta din gibi çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemeyen, gönderilmeyen binlerce çocuk var ülkede. Anne babasız, sevgisiz büyüyen bir çocuk okula gitse bile bazen başarılı olamıyor çevresel baskılardan ötürü.
Bazı çocuklar da var ki bir giydiğini bir daha giymiyor, okula özel arabalarla bırakılıyor. Buna rağmen hayatından memnun değil bazıları.
Her ikisi de çocuk oysaki. Büyüklerinin adaletsiz paylaşımı yüzünden biri aç biri tok. Biri sevgiyle büyürken diğeri gıdasızlıktan büyüyemiyor.
Zorla çalıştırılan, maddeye bağımlı, yerinden yurdundan edilmiş binlerce çocuk...

Elbette her çocuğu bu durumdan kurtarmak  imkansız ama bu durumun farkında olmak ve farkındalık yaratmak gerekli. Hadi gelin bugün en yakınımızdakinden başlayalım. Bir kalem vermekle de olsa bir yerden sevgi dağıtalım.

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski