GÜZELLER GÜZELİ GÖLCÜK


Bolu’da hafta sonu, bakım çalışmalarından dolayı elektrikler de kesik; bu durumda işlerde yarım kaldı tabi.
Gölcük Sis - Fatma MARMARA

Havada kapalı yağdı yağacak. Zaten bir gün öncede yoğun bir sis vardı. Buna rağmen evde duramadık, toplandık arkadaşlarla Gölcük’e gidip fotoğraf çekmeye karar verdik.


Bu şehirde yaşayanlar olarak çok şanslıyız. Zira irili ufaklı, bilinen, bilinmeyen, doğal, yapay derken yaklaşık 200’e yakın gölet ve gölü barındırıyor bu topraklar. 


Güzeller güzeli Gölcük, dev köknar, ladin, çam ağaçlarının içinde Aladağların bağrında, dumanlı başının göle muhteşem yansımasıyla, kişiye kendini rüyada hissettiren, Bolu’nun 13 km. güneyinde bir set gölüdür.


Buradaki ağaçlar zarafetle dallarını uzattığından, sanki nazik bir el uzanmış hissine kapılıp sizde hoş gördüm diye tokalaşmak istiyorsunuz adeta. Ihlamurların, alıçların düşen altın sarısı yapraklarını tutuyor bu dantelimsi dallar, sanki kendini yılbaşı için süslemek ister gibi.


Çeşitli yabani hayvanlara ve kuşlara kucak açan bu ormandaki ağaçları, tek tek sayabileceksiniz izlenimine kapılıyorsunuz. . Beni de gör dercesine, her bir köknar ağacının başını uzattığını görürsünüz göğe doğru.


1206 metre yükseklikte bulunan, 4,5 hektar alanı kaplayan, 1300 metre çevresi olan bu eşsiz güzellikteki gölde, bir başka olur mangalda sucuk keyfi.


Orman Bakanlığı’nın misafirhanesi, etrafını saran ağaçlarla birlikte günün her saati farklı bir görsellikle yansıyıverir gölün üzerine. Bu güzelliğiyle de gelenlerin fotoğraf karelerinde ölümsüzleşir. Şimdi birde o sularında bulunan ve renk renk açmış nilüferlerini görünce hiç ayrılası gelmiyor insanın.


Kamelyalarda veya mevcut gazino, tesislerde yılın her gün ve saatinde gelip mangalınızı yapabilirsiniz; size başka bir dünyada olduğunuzu hissettiren, bu muhteşem manzaranın eşliğinde. 


Bu hafta sonu da her zamankinden daha bir kalabalıktı gölün çevresi. Balık tutanlar, gölü turlayanlar, piknik yapanlarla cıvıl cıvıldı her bir tarafı. Bolu ve Bolu dışından gelenlerle bir festival havasına bürünüvermişti adeta.


Baharında, yazında güzel, sonbahar da ayrı bir güzel, hele birde kışın kar yağdığında kısmen veya tam buz tutmuş görüntüsü ile eşsiz güzel, Gölcük. 

                                                                                                                      Yazı ve fotoğraf
                                                                                                                      Fatma Marmara




Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski