Fotoğraf Eleştirileri kategorisinde dördüncü fotoğrafım ve eleştirileri ile merhabalar..
Fotoğraf Eleştirileri " kategorisini açma sebebimi ve Eski Fotokritik'in önemini "Eleştirilerin Bana Kattıkları" başlıklı paylaşımımda uzun uzun anlatmıştım. Okumadıysanız öncelikle bu konuyu okumanızı tavsiye ederim.

Önemli Not: Siz değerli Foto Blog Yazar takipçileri de bloğumuzda yazar olarak herhangi bir platformda fotoğraflarına aldığı eleştirilerini fotoğraflarıyla birlikte bu şekilde paylaşımlarda bulunabilirler..

Gelelim fotoğrafım ve aldığım eleştirilere...


Fotoğrafın Bilgileri
Yüklenme Tarihi : 01 02 2009 00:10
Kamera : Compact Orite VC-3010Z 
Enstantane : 1/453
Diyafram : f/5.7 
ISO/Film : 70

Açıklama
Bu Kareyi Sugören'de Bulunan Küçük Çamlık Adı Verilen Ormanın Girişinden Yalova'ya Doğru Çektim.umarım Beğenirsiniz. :)

Sugören
Yalova'nın Güneyinde, Orhangazi'nin Kuzeyinde, Orhangazi-Yalova Karayolunun 2 Km. Doğusunda, Yalova'ya 17 Orhangazi'ye 12 Km. Uzaklıkta Bursa-Yalova İl Sınırının Kesiştiği Bölgede, İçme Suyu Bol, Havası Temiz, Yaz Aylarında Ilık, Kış Aylarında Soğuk Ve Sisli...

Denizden 450 M. Yüksek , Evleri Bahçeli , Nizam Içinde İş Yerlerine Her Gün Yenisi Eklenen , Güleç Yüzlü İnsanların Kaynaştığı Bir Köy."o Köy Bizim Köyümüz.". O Köye Sugören Köyü Derler.tarihi Yaşantısı 17.yy'a Kadar Uzanır.

1930 Yılından Önce Bursa İli Orhangazi İlçesi Yeniköy Bucak Merkezi Yönetiminde Bulunan Sugören Köyü Atatürk ' Ün Emriyle Yalova İlçesi Mülki Yönetimine Bağlandı.

1946-1947 Ders Yılında Köyde Görev Yapan Öğretmenler Köy Adının Sugören'e Dönüştürülmesini Önerdiler.

Muhtar Tevfik Dereli Önerilen Köy Adını Yalova Kaymakamlığı'na Duyurdu . İç İşleri Bakanlığı Çengiler Adının Sugören'e Dönüştürülmesini Uygun Buldu .böylece Köyümüz 1948 Yılında Yeni Kimliğine Kavuştu.

Köyümüzün Rüzgarın Oldukça Kuvvetli Olduğu Bir Boğazda Bulunması Ve Uygun Yeryüzü Şekillerini Taşıyor Olması Yamaç Paraşütü Sporunu Köyümüze Taşımıştır.özellikle Yalova Valiliği Tarafından Gerçekleştirilen Yeşil-Mavi Yol Projesi Ile Birlikte Köyümüzün Marmara'da Önde Gelen Yamaç Paraşütü Merkezlerinden Biri Olması Beklenmektedir.
İşte Köyümüz Ve Çevresindeki Bazı Uçuş Bölgeleri Ve Ulaşım Rehberi ;
Radar :
Yükseklik :300M
Yön : G-Gb
Take-Off : 5-6 Kanat Serilebilecek Otluk Alan

Ulaşım : Yalova'dan Bursa İstikametine Giderken Süpürgelik Yokuşunun Tepe Noktasına Gelindiğinde Sağ Tarafta Petrol Ofisini Geçtikten 100 M Sonra Solda Karayolları Şantiyesinin Yanından Sugören Köyüne Giden Yola Sapılır.

Sugören Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız..

Eleştiriler


caltinok | 5 yıl önce
merhabalar

güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. tam bir ıssızlık ifade eden bir çalışma olmuş. güneşin patlaması daha büyük bir yüzeyin yerine birazdaha ufalsaydı bulutlar ayrıbir güzel görünürdü düşüncesindeyim.

saygılar selamlar



sargin | 5 yıl önce
Merhabalar,
Cok severim Yalova'yi Yalova'ya giden daglari da cok sevdim. Guzel bir fotograf olmus. Basarili calismlarinizin devamini dilerim. Saglicakla kalin.



mehmettopcu | 5 yıl önce
Merhaba Mustafa Bey

diyaframı biraz daha kısıp çekilse nasıl olurdu, kızılık biraz daha belirgin olup patlama olmazdı sanki, siz ne dersiniz.




 Lysander | 5 yıl önce
Merhaba Mustafa bey,

Güzel bir kare.
Dağlar ve renkler harika.
Zor bir çekim.
Sadece güneş patlamasa daha iyi olurmuş ama o durumda da HDR'den başkası kurtarmazmış :)

Elinize sağlık



 yilmaz7522  | 5 yıl önce
dag yamacaları ve gögleleri
ve güneşin bulutlara etkisi
güzel bir kare...

paylaşım ve emek için teşekkürler.
bol ışıklı ve fotoğraf anılarıyla dolu günler dileklerimle..



numan_sahin | 5 yıl önce
Mustafa Bey,
Bu fotoğraftaki derinlik ve konum ile kadraj çok güzel ama güneşin ışığı biraz daha az olsaymış nasıl olurdu diye düşündüm, zaman ve ışık değişimleri ile birkaç kareyi ard arda çekmişseniz bunu siz görmüş olabilirsiniz... Belki de bu durumda derinlik kaybolacaktı; bilemiyorum... Yıldırım ve Sisli-Puslu kareleriniz de güzel ancak teknik konulardaki eleştirilere katılıyorum... Başarılar dilerim... NŞ


Mustafa BAŞARAN - imza

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski