Fotoğraf tutkusu, kimi için izlenmesi keyif veren kimi için ise izlenmesi keyif verici o fotoğrafları çekip beğeniye sunmaktır.  Benim fotoğrafa merakım 2005′de başladı.  3.3 megapixellik Compact Orite VC-3010Z digital compackt makinemle başladığım bu serüven beni anlatılmaz ama yaşanır denilen duygulara ve tabiri caizse çok başka dünyalara yelken açmamı sağladı.

Öncelerde bu makinemle çektiğim fotoğrafları başta Eski Fotokritik diye tabir edebileceğimiz fotoğraf paylaşımlarının yapıldığı ve o fotoğraflara gelen eleştirilerle fotoğrafçının kendini geliştirmesini sağlayan fotoğraf platformlarına yükledim. Yüklediğim fotoğraflara aldığım eleştirilerle kendimi geliştirmeye çalıştım. Tabi bir yandan da fotoğrafçılık konusunda bilgi edinebileceğim kaynakları taramaya ve fotoğraf dergilerini incelemeye başladım. O sitelerdeki fotoğrafları hayranlıkla izliyor ve  ”Vaay bee bu fotoğraflar gerçek mi, ben de böyle pırıl pırıl kaliteli fotoğraflar çekmek istiyorum”  diyordum. Bu beni yeni bir makine almam için sabırsızlandırıyordu. Artık bir DSLR makine bakmak şart olmuştu   Araştırmalarım sonucunda hedeflediğim ve uzun süre hayallerimi süsleyen EOS Canon 40D’ye üç yıl önce kavuştum.

Fotoğraf çekerken kendimi çok mutlu hissediyor ve sanki hayattan ve çevremden soyutluyorum. Canım sıkkın olduğunda rahatlayıp stres atmak için makinemi alıp çekime çıkıyor ve kendimi rahatlatıyorum.  Final sınavıma bile sınavdan çıktığımda fotoğraf çekip o günün stresini atmak için makinemle gittiğimi bilirim.
Makinemle geçirdiğim her gün yeni bir şeyler öğreniyor ve fotoğraf sanatının inceliklerine merakım giderek artıyor. Bu konuda yardım alabileceğim, fotoğraf sanatına gönül vermiş fotoğraf sanatçılarından takıldığım noktalarda yardım isteyerek bir nebze olsun bu alanda ufkumu genişletiyorum. Daha öğrenecek  o kadar şey var ki…

Arşivimden sizin için seçtiğim birkaç fotoğraf..

Iznik Gölü Gün Batımı Fotoğrafı

Çokgözlü Mavi

Mantar Ailesi

Bayram Sevinci

Gölcük

HDR

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yıldırımlar Altında

Son Hamle

Çalışan İşçiler

Yaprak Üzerinde Su Damlası

Bir Bakış Attın Kalbimi Yaktın

Son zamanlarda fotoğraflarımı fotoğrafçılık sitelerinden çok kendi Facebook fotoğraf sayfamda paylaşıyorum. Sayfama buradan ulaşabilirsiniz.

Henri Cartier-Bresson’un çok sevdiğim bir sözü ile bitirmek istiyorum. “ Fotoğraf çekmek, insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir. Bu bir yaşam tarzıdır ”
Herkese bol fotoğraflı günler dilerim..
Mustafa BAŞARAN - imza
Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

6 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. Her biri doğru ışık zamanlama yetenek ve bir miktar şansla harika birer sanat eseri olmuş :-t imrenmekle beraber kıskandım sanki biraz :-) emeğinize sağlık (h)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanacak bir şey yok ki siz de çekebilirsiniz, daha güzelleri sizin olsun :)
      Çok teşekkür ederim eksik olmayın.
      Işığınız bol olsun.. :-t

      Sil
    2. nefesini tutup tam 12 den vurmuşsun tüm fotoğrafları (h) içindeki bu aşk hiç sönmesin :)

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim :) İçimdeki bu aşk sonuza dek sürecek İnşallah :-t (o)

      Sil
    4. Gerçekten fotoğraf çekmek bu bir tutku ve aşk ve herkes fotoğraf çeker fakat herkes bu aşkı yaşayamaz yaşattıramaz.Mustafa Bey siz bu aşkı yaşayan ve yaşattıranlardansınız ellerinizden fotoğraf makinesi kadrajınızdan çekecek görüntü eksik olmasın efendim.Tebrik ederim çok güzel fotolar ve yüreğinizden geçen duygular için.Başarılarınızın devamını diliyor ve zevkle takip ediyorum.

      Sil
    5. Eksik olmayın, bu güzel yorumunuz için çoook teşekkür ederim. :-t :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski