Canon vs Nikon
Günlerden 2 Ağustos Cuma iftar saatine yakın halsizlikten çökmüş merdivenlerde soluk alırken sevgili Robert ile tanıştık. 30 yıllık hala tertemiz anında baskı alabilen Schneider 1:5,6/210mm Symmar-S lens kullanan bir körüklü makine ile hala fotoğraf çekiyor ve sonuçlar mükemmel. Bakıyorumda hangi foruma girsek gündemi takip etmek adına hala ve hala Canon mu Nikon mu diyenleri görmekteyiz.

Bazı site ve forumlarda bu konu Mercedes ve BMW'yi karşılaştırmak gibi bazı sitelerde ise alışkanlık olarak karşılaştırılmakta.(Cevap vermek gerekirse bu gerçekten tamamen alışkanlık) Okul zamanlarında veya özel bir işiniz varsa acilen bir fotoğrafçıya ihtiyacınız olduğunda vesikalık veya stüdyo çekimine ihtiyacınız olduğunda dikkat edin bu fotoğrafçılar genelde Nikon kullanır. Şimdi diyeceksiniz ki bu adam işi biliyor kardeşim bu adam Nikon kullanıyorsa ben bi bunu araştırayım. Ama aklınızda Canon var. Gel de çık işin içinden. Siz Nikon'a özenenlerdensiniz fakat arkadaşlarınızla çay içmeye gittiniz düğün çekimi yapan bir ekip gördünüz ve elinde Canon var. Takıldınız, dediğim gibi gel de çık işin içinden.

Dünyanın en iyi macro fotoğraflarını bir ara 6mp Canon kompakt makine ile bir kadının çektiğini okumuş ve izlemiştim inanılmazdı. Her zaman söylenmiştir ve bende şimdi bunu izah edeceğim elimizdeki makineler gerçekten bir araç. Hayal gücün cayır cayır :) çalışmıyorsa 4-5 numara gözlük kullanmana rağmen HD göremiyorsan arkadaşım bu kompozisyonu oluşturarak çekme şansın yok. 2x2 daha 4. Makineyi aldıktan sonrada başlıyor insanı bir zoom lens hastalığı. Zoom lens seni her zaman her yerde mutlu etmez. Büyük küçük mü daha mutlu eder derler ya :) önemli olan nerede neyi kullanacağın. Daire fotoğrafı almaya gittiğinizde 50mm 1.8 ile gidersen camlara faka çıkar odayı tam almaya çalışırsın. Genel itibari ile Makine bir araç önemli olan lensinizi nasıl seçtiğiniz ve kalitesi. Bu makine lens seçimi hakkında Robert'i örnek alalım. Uzun lafın kısası arkadaşım sana bir Kıssadan Hisse : Benim makinem yok ben hangi lensi almalıyım bu bana yetersiz geliyor diyenler. Aslında hayal gücün bilgin o lensi, makineyi kullanmaya yetmiyor. Makineni eline al onunla dost ol onu iyice öğren ve bir daha düşün derim :)

Yazan ve Fotoğraf : Saygın ERTEN

Fotoğraf mekanı : Eminönü


Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski