Bugün bir gülüşün neleri değiştirebileceğini gördüm. Belkli basit bir gülümsemenin yapılan bir işe bile nasıl motive etttiğini veya hayatı ne kadar olumlu etkilediğini fark ettim. Karşınızdakine baktığınızda somurtan bir yüz mü görmek istersiniz yoksa size tebessümünle belkide bütün derdinizi o an için unutturacak bir gülümseme mi?
     Bilimsel olarak bile gülümsemenin birçok yerde okuduğuma göre insan sağlığına katkısı büyükmüş. Mesela güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas çalışırken kaşlarımızı çatıp somurttuğumuzda ise 25 kasımızı çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Pekiii o zaman biz niçin zor olanı yapıyoruz hiç düşündünüz mü? Hayatta bazen ders alınacak o kadar şey oluyor ki bunları çabuk unutuyor ve anlık geçici sıkıntı ve önemsiz üzüntülerimizi kendimize dert etmekten bunları unutup gidiyoruz. Bu yüzden kendimizi karamsarlığa itiyor ve kendimizi hamallığa itiyor ve kaşlarımızı çatıyoruz..

     Halbuki kendimizi mutlu edecek şeyleri aramamışza çok da gerek yok. Hayata bakış açımız hayattan gördüklerimizdeki farklılıkları yaratır. Kimi insan gördüğü devasa bir çınar ağacına sadece bir ağaç diye gülüp geçerken kimi insan da ağacın hayata sıkı sıkıya bağlanmasından ve heybetinden kendine ders çıkarır ve düşünmeye dalar. Hatta belki ağacın ev sahipliği yaptığı doğa harikası canlıları düşünür..
     Bardağın dolu tarafını görmek diye de boşuna dememişler değil mi? Hayatta mutlu olabileceğimiz şeylerin her zaman ayağımıza gelmesini de beklememeliyiz. En zor durumlarda bile bardağın dolu tarafını görmeyi bilerek hayatın sıkıntılı dönemlerini atlatabilmeyi bilmeliyiz. Atlatalım ki önümüzde göreceğimiz mutluluğa ve gelecekte yaşaycağımız güzelliklere ulaşabilelim...

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

Yorum Yap

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski