Hiç ama hiç anlamazdım; belinde fotoğraf makinesi ile sağa sola gezinen insanları. Ne amaç uğruna dolaşırlardı saatlerce? Ne çekerlerdi, niye çekerlerdi anlamazdım. Ne kadar 'aylak' adam var etrafta diye söylenirdim kendi kendime...Taa ki arkadaşımın fotoğraf makinesi aldığı haberini alana kadar. Hem de azımsanmayacak değerde bir makine. Duyduğumda bayağı şaşırdım. 'Bu kadar para, bu kadar heyecan, böyle bir iş için...' diye geçirdim aklımdan. Ama zamanla, şahit ola ola yaptıklarına anladım.  Bu iş göründüğü gibi, söylenildiği gibi bir şey değil. Tam bir sanat, tam bir meslek...

Fotoğrafçılığı zaman öldürme metodu olarak gördüğünü söyleyenleri de tanıdım, entel işi olarak tanımlayanları da. Ama şu an itibariyle biliyorum ki; fotoğrafçılık artık bir hobi bile değil, tam anlamıyla bir meslek olmuş. Arkadaşımın bu uğraşına sadece 2-3 gün şahit oldum. Bu süre içinde fark ettim ki bu iş diğer meslek türlerinde ne gerekiyorsa gerektiriyor. Sabır, zeka, bilgi, tecrübe, azim.....Yani sanıldığı gibi kolay ve boş bir iş değil.

Siz, bir kelebek uğruna yerlere yatan bir adam gördünüz mü? Y a da saniyeler sonra şeklini kaybedecek olan bulutu kaçırmamak için çabalayan birini...Bu saydıklarım bu insanların çabalamalarından sadece bir kaçı. Ayrıca o makine bir tuşu olan, bastığında fotoğrafı çeken bir icat değil hani...Bilgisayar kullanmasından kat kat zor. Onu kullanmasını öğrenmek de azımsanmayacak derecede zor bir iş. Belki bunlar kulağa kolay şeyler gibi geliyor olabilir ama inanın hiç de öyle değil. Bir yapan bilir bir de Allah. Bir de benim gibi bu gözle izleyenler..

Kısacası bu insanlar sabahtan akşama kadar zaman öldürmüyorlar. Sabırla, itinayla işlerini yapıyorlar. İşin içine sevgilerini de katarak; sizin için bizim için anı yakalamaya çalışıyorlar. İşin acı tarafı da, biz de karşılarına geçip: Bu mudur? diye sorabiliyoruz. Onları ve yaptıklarını bir kelimede harcayabiliyoruz.

Teşekkürü ve saygıyı harcadığınız emekle fazlasıyla hak ediyorsunuz. Hak ettiğiniz değeri en kısa zamanda göreceksiniz...
Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..

1 Yorumlar

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

  1. Eline emeğine sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Fotoğrafçının tercümanı olur nitelikte..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum yazabilmek için:
Yorumlama biçimi seçeneklerinden profil üyeliğiniz yoksa; Adı/URL profilini seçip kendi belirlediğiniz isimle URL kısmını boş bırakarak yorum yazabilir ya da Anonim profili seçeneği ile isimsiz olarak yorum yapabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski